Els robatoris amb força a domicilis disminueixen a la meitat en els darrers 12 mesos

Més que bones dades sobre seguretat a Vilassar de Mar. En negre sobre blanc. Xifres que conviden a l’optimisme i a llençar un míssil a la línia de la flotació de la inseguretat. Al nostre municipi han caigut a la meitat els robatoris amb força a domicilis, en un any. També han baixat els robatoris amb força als establiments. En canvi, han pujat robatoris amb força a l’interior de vehicles i a empreses. Són dades extretes arran de la trobada, de la reunió de la Junta Local de Seguretat que, per cert, va demanar a Mossos d’Esquadra més presència a Vilassar de Mar.

La Junta de Local de Seguretat de Vilassar de Mar va traslladar a Mossos d’Esquadra la petició d’incrementar els efectius al Baix Maresme. Durant la reunió, celebrada la setmana passada, també es va voler destacar la bona cooperació i coordinació entre Policia Local i Mossos d’Esquadra fent front comú per millorar la seguretat al municipi. 

Segons l’informe de la Junta Local de Seguretat, els fets delictius a Vilassar de Mar en el darrer any han experimentat un lleuger augment del 2,4% respecte al mateix període de l’any anterior. Què vol dir això? Comparant el període de març de 2022 a febrer de 2023 amb el període de març de 2023 a febrer de 2024, s’ha passat de 970 a 993 casos coneguts, una xifra que continua molt per sota de la mitjana catalana.

La tipologia de delicte més comú detectat a Vilassar de Mar és el furt, que suposa un 30% del total de casos i el conjunt de robatoris amb força ha disminuït un 9,3% respecte al període anterior. La reducció es deu sobretot a la disminució de casos de robatori amb força al domicili, que ha baixat més de la meitat, un 54,5%.

L’alcaldessa Laura Martínez Portell,  que presideix la Junta Local de Seguretat, ha valorat molt positivament aquesta dada, remarcant que, segons ella, aquests són els robatoris que causen més sensació d’inseguretat entre la població perquè quan els lladres entren a casa teva és com si violessin la teva intimitat.

També han baixat els robatoris amb força a establiment, en un 14,3%. Per contra, ha augmentat el robatori amb força a l’interior de vehicle i el robatori amb força a empresa.

Ara bé, els incidents i denúncies de convivència i civisme han augmentat un 2,3% del 2022 al 2023. A la reunió de la Junta Local de Seguretat, també s’ha donat compte de la implementació del Pla Local de Seguretat, aprovat el 2021, amb objectius estratègics que incorporen la perspectiva de gènere, disminuir les violències masclistes, fomentar la convivència i el civisme i la millora de la mobilitat i de la seguretat viària.

La Junta Local de Seguretat de Vilassar de Mar és presidida per l’alcaldessa Laura Martínez Portell que es reuneix amb el regidor de Governació Alfons Núñez, els responsables de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra de l’Area Bàsica Policial de Premià de Mar i de la Guàrdia Civil i amb representants de tots els grups municipals del consistori.