Els representants polítics escalfen motors per a la plenària de pressupostos

Un cop acabades les festes de Nadal i Reis a la classe política de Vilassar de Mar se li girarà feina. Molta feina. Sobre la taula, el Ple Extraordinari de Pressupostos per a 2022. Per si això fos poc, a més, es donarà el tret de sortida oficiós a la campanya electoral per a les properes municipalsentrevistesque, en principi, s’han de celebrar al maig de 2023. Un any i mig, doncs, intens per endavant. Des d’aquesta casa, des de Vilassar Ràdio, hem fet entrevistes individualtitzades amb els representants de totes les diferents formacions polítiques de casa nostra amb presència municipal per copsar, entre altres aspectes, com albiren l’aprovació (o no) dels comptes de Vilassar de Mar per a 2022.

Com per les condicions de pandèmia no hem pogut realitzar la nostra habitual tertúlia política, pels nostres estudis han desfilat, un a un, els cinc portaveus de les diferents formacions polítiques amb representació al nostre consistori. Els hem abordat per un munt de temes: esport, cultura, neteja, seguretat… i, és clar, els hem preguntat com bateguen de cara a la imminent plenària extraordinària que ha de validar, o no, els comptes de Vilassar de Mar per a 2022. Els actuals, recordem, es van aprovar lligats a una qüestió de confiança a l’alcalde, Damià del Clot.

Pel que fa al govern, Àngel Font, portaveu d’ERC-Gent per Vilassar de Mar, es mostra en desacord a les crítiques (força generalitzades, per altra banda) de l’oposició que denuncien poca informació per part del Govern municipal. De cara als Pressupostos, Font ha avançat que estan acabant de configurar l’esborrany i que es farà arribar als grups de l’oposició per intentar arribar a algun acord. Ha avançat les característiques d’aquests pressupostos: són, segons ell, expansius pel que fa als temes socials i comptaran amb una partida relativament important, promet, destinada a millorar la seguretat.

I del govern saltem a l’oposició:

Laura Martínez (Junts Vilassar de Mar) recorda que la darrera aprovació dels comptes per a Vilassar de Mar, anaven lligada a una qüestió de confiança a l’alcalde de Vilassar de Mar. I de cara a la plenària extraordinària d’enguany, Martínez torna a subratllar la poca comunicació amb el govern, segons el seu parer.

I de Junts Vilassar de Mar saltem a Babord. Des de la formació lila, la seva portaveu, Helena López, ens aventurava que considera que l’aprovació dels comptes de Vilassar de Mar per a 2022 anirà, segurament, diu, lligada a una nova moció de confiança a l’alcalde Damià del Clot, tal com va passar l’any passat.

Opinió semblant a la de Babord la trobem en el si de la formació de la rosa. El portaveu del PSC de Vilassar de Mar, Quico Zamora intueix que el Ple de Pressupostos que, per a ell, es lligarà amb una nova moció de confiança. Uns pressupostos, que per al líder local del PSC són per “tapar forats”. Denuncia que, ara mateix, l’oposició no té cap mena d’informació sobre els pressupostos municipals i lamenta que rebran la informació  quinze dies abans, sense temps de fer-hi esmenes, assegura.

Finalment, Juan Díaz, portaveu de Ciutadans, admet que la pandèmia ha estat un moment complicat per a totes les administracions; però recorda que ja comença a ser hora de recuperar el rumb. Segons ell, el nostre consistori va a pas molt lent i considera que no aporten polítiques de transformació perquè Vilassar de Mar canviï. Unes polítiques que han de nodrir-ser-se dels Pressupostos que s’hauran de votar en plenària extraordinària, aquest gener.

Recorda que pots llegir i escoltar totes les entrevistes que hem fet des d’aquesta casa als portaveus de les formacions polítiques en aquest enllaç.