Els productors locals alerten que no hi ha rosa groga per satisfer la petició d’Òmnium

Un comunicat d’Òmnium Cultural, en el qual s’anima a regalar roses grogues per al proper Sant Jordi per denunciar la situació dels presos polítics catalans, ha encès les alarmes dels productors locals. Mentre el Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya es reunirà amb Òmnium en les properes hores, els productors locals de Vilassar de Mar alerten que a casa nostra el conreu de rosa groga és residual i que se n’hauran d’importar de fora.

Òmnium Cultural aposta per regalar roses grogues si bé en el comunicat s’han afanyat a animar que en el proper Sant Jordi se’n regalin dues: la tradicional vermella (de producció eminentment local; tot i que també s’importa) i de groga. De fet, ja hi ha qui avisa que està prevista una comanda d’un milió i mig de roses grogues pel 23 d’abril. Que vindrien de molt lluny.

Eduard Coll és productor de rosa de Vilassar de Mar. S’hi dedica fa molts anys i, a més, segueix un negoci imprès per tradició familiar. Aquí, poca rosa groga. Ara per ara, i en ple mes de març, la posició general del sector és la de compàs d’espera. Si han d’arribar les roses grogues, aquestes vindran a Catalunya de l’Àfrica, d’Holanda o d’Amèrica del Sud. Eduard Coll lamenta que cada cop es produeix menys rosa catalana.