“Els Pastorets” de La Tropa Teatre, a la Sala Roser Carrau

Uns Pastorets més curts, feminitzats, menys feixucs i més divertits. Aquesta és la proposta que fa, enguany, el nou director dels tradicionals Pastorets de Josep Maria Folch i Torres, interpretats per la Tropa Teatre sota la direcció novell de l’Eduard Tardà que s’estrena. Aquesta representació nadalenca es recupera a Vilassar de Mar després de dos anys d’absència per culpa de la pandèmia.

Tardà, fill i net d’una important nissaga d’actors i actrius vilassarencs, es posa, per primera vegada a la direcció (un cop enllestits els seus cursos de teatre). De fet, l’any passat ja es va estrenar com a director. De fet, ja ho tenia la Tropa Teatre tot a punt, però la pandèmia i les seves restriccions no van permetre realitzar els Pastorets que l’any 2018 van celebrar 100 anys; un segle de vida al nostre municipi. L’any passat van arribar a fer un assaig general

L’Eduard Tardà, als seus 24 anys, proposa canvis en el tradicional text de Josep Maria Folch i Torres. Obra més curta, amb més humor, sense escenes més feixugues i, sobretot, amb una novetat a destacar. Els tres personatges còmics, en Lluquet, en Rovelló Satanàs seran, interpretats, enguany per dones. Per tant, Pastorets feminitzats i duren 2 hores, en comptes de dues hores i mitja.

Tot i l’experiència de l’any passat, interrompuda pel coronavirus, l’Eduard Tardà ens explica com és l’experiència de dirigir. Ha explicat que ha après molt, era tot un món que no coneixia.

Això sí. Tardà destaca que, en estar l’Ateneu tancat, la representació s’ha de traslladar a la Sala Carrau que és més petita. Lamenta que s’hagi hagut de retallar , per les dimensions de l’espai de Can Bisa, nens i nenes i actors i actrius. Però, a més, hi ha un altre problema. El quadre escènic que no actuï haurà d’esperar-se a l’exterior, esperant-se, ja que no hi ha camerinos.

Les representacions començaran dilluns 26 de desembre dia de Sant Esteve a les 8 del vespre, i s’escenificaran de nou el 30 de desembre i el 7 de gener a les 7 del vespre. El preu de les entrades és de 10 euros. En el cas dels socis i sòcies de La Tropa i dels nens i nenes, el preu és de 8 euros.

L’Eduard Tardà està molt satisfet de l’obra “Radiografia” en la qual pren part com a actor i que, com a curiositat, passa en un estudi de ràdio. Està girant per Catalunya i podria ser que Vilassar de Mar fos una parada més. També està tirant cap endavant altres projectes.En paral·lel, l’Eduard Tardà, el director dels Pastorets de la Tropa Teatre d’aquest 2022, està escrivint un monòleg sobre l’Alzheimer.

Escolta l’entrevista a Eduard Tardà, a “Parlant de tot” en aquest enllaç