Els municipis costaners comencen a treballar per presentar un projecte global de millora de la façana litoral del Maresme

El Consell Comarcal del Maresme ha impulsat una comissió de treball dels municipis costaners, entre els quals es troba Vilassar de Mar, per abordar els problemes i les mancances que pateix la façana litoral de la comarca. L’objectiu és arribar a un model consensuat que marqui un full de ruta comú a l’entorn de futures actuacions en matèria de platges, passeig marítim i accessos a la franja de mar.

Els municipis costaners pateixen problemes semblants: manteniment, consolidació i estabilitat permanent de la sorra a les platges; millores al passeig marítim i als accessos urbans a les platges; gestió d’usos de la façana marítima….etc. Aquesta realitat comuna és la que ha fet que els alcaldes de les poblacions del litoral del Maresme (de Montgat a Malgrat) es posin a treballar plegats amb el Consell Comarcal per abordar les diferents problemàtiques, establir possibles línies d’actuació i mantenir una única veu d’interlocució amb les administracions competents. Un projecte global del litoral que beneficiï a tota la comarca.

Els alcaldes d’aquestes poblacions van mantenir dimarts una reunió en la qual es va acordar nomenar una comissió per preparar un primer document de treball. Aquesta comissió la formen el president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo, l’alcalde de Cabrera de Mar, Jaume Borràs, l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron i l’alcalde de Santa Susanna, Josep Monreal.

Leave a Reply