Els Mossos d’Esquadra van personar-se dimarts als cinc col·legis electorals seguint les ordres de la Fiscalia

Sempre de paisà i amb un tracte respectuós, aquest passat dimarts 26 de setembre, els cinc col·legis electorals de Vilassar de Mar que el proper diumenge han d’obrir per a la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya van rebre la visita dels agents dels Mossos d’Esquadra. Seguint les ordres de la Fiscalia, els agents es van personar al Museu Monjo, a la Bressoleta, al Pérez Sala, a l’Escola del Mar i a l’Institut Pere Ribot.

Els responsables dels centres van haver de respondre a quatre preguntes sobre si han rebut o no instruccions demanant la seva col·laboració de cara a l’1 d’octubre. També els van preguntar si havien rebut material per fer la consulta, paperets i urnes, i, en cas afirmatiu, que el lliuressin com a “material intervingut”.

Els Mossos d’Esquadra també van informar als responsables dels centres els delictes que poden cometre si lliuren les claus i les contrasenyes de les alarmes, els van alertar que és falsa qualsevol documentació administrativa que els eximeixi de responsabilitats penals i que, en cas de rebre pressions per cedir el local, ho han de posar en coneixement de la Fiscalia.

(Text: Joan Escofet)