Els Mossos d’Esquadra han posat en marxa la Unitat de Policia Marítima

La secció dedicada a parlar sobre seguretat a l’espai magazín matinal “Parlant de tot”, que compta amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, ha centrat la seva darrera edició en parlar sobre la Unitat Marítima dels Mossos d’Esquadra, una unitat que ha nascut fa poc temps i que suposa un nou pas en el desplegament dels Mossos d’Esquadra.

Alberto Colorado, sergent de la Base Nàutica Centre de Vilanova ha subratllat que es tracta d’un pas molt important en el desplegament d’aquest cos policial i ha detallat que s’han establert tres zones: zona nord amb base nàutica a Palamós, centre a Vilanova i la sud a l’Ametlla del Vallès. El Maresme forma part de la zona centre-

Ha explicat que cada equip de cada base nàutica està integrada per 10 persones (1 sergent, 3 caporals, 6 agents), que han rebut formació durant un any, en la qual també hi ha hagut la de socorrisme nàutic.

Fa vuit mesos que estan patrullant amb embarcació. Pel que fa a les tasques d’aquesta unitat, són, entre d’altres, vigilància policial i patrullatge ordinari diari, auxili i salvament a qualsevol persona que tingui una incidència al mar, control de documentació, de permisos i assegurances….Actuaran a la primera línia de mar des de la costa i també aigües interiors com rius, canals o embassaments.

Colorado ha destacat que forma part d’aquesta Unitat Israel Rius, que està a l’Oficina Tècnica d’aquesta unitat i ha manifestat que s’espera que en el futur pugui haver-hi més agents en aquesta unitat. També ha subratllat que els Mossos d’Esquadra cooperaran, com sempre ho han fet, amb els altres cossos policials en l’exercici de les seves funcions. I en el cas de l’àmbit de què estem parlant, amb la Guàrdia Civil, que té la majoria de competències en aquest àmbit, el de les aigües.

El caporal Joan de l’Àrea Bàsica Policia de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Premià de Mar ha subratllat que estaran en permanent contacte amb aquesta nova Unitat, la Unitat Policial Marítima.

El desplegament de la Unitat Marítima dels Mossos d’Esquadra s’ha realitzat a semblança de l’estructura que tenia Ports de la Generalitat de Catalunya.

Escolta la secció en aquest enllaç