Els Mossos d’Esquadra han activat l’Operatiu Vetus

 

Des de finals de novembre els Mossos d’Esquadra han activat el dispositiu Vetus  “Pensió segura” amb l’objectiu de protegir els pensionistes, que aquests dies estan cobrant paga doble.  D’aquesta qüestió es va tractar recentment a la secció dedicada a la seguretat del magazín “Parlant de tot”, amb la participació dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Premià de Mar.

El caporal Joan ha recordat que els delinqüents estan molt pendents d’aquestes dues dates en què la gent gran cobra la paga doble per a cometre robatoris. Ha aconsellat a les persones grans no anar soles a cobrar la pensió, sinó acompanyades.  L’agent Dani ha recomanat no treure tota la pensió de cop i que totes aquelles persones grans que no tinguin dificultats en l’ús de les noves tecnologies, que s’acostumin a pagar a través de sistemes com les aplicacions dels bancs, bizum….  Ha recalcat que si algú ha estat objecte de robatori, és molt aconsellable que denunciï, ja que això permetrà als Mossos d’Esquadra investigar.

El caporal Joan ha recordat que si es presenta algú a casa dient que és un operari de la companyia de la llum, aigua o gas demanant diners, atenció perquè aquestes companyies no cobren mai en metàl·lic, i es tracta d’un cas d’estafa. També han recordat que cal no portar objectes ostentosos, no obrir la porta a desconeguts, no comunicar dades bancàries ni personals a persones que no coneixem i que truquen a la porta o per telèfon.

En cas de necessitat, cal trucar al 112

Pots escoltar la secció de seguretat de “Parlant de tot” en aquest enllaç: