Els Mossos d’Esquadra han activat el dispositiu VETUS

  •  

Està activat el dispositiu VETUS “Pensió segura” amb l’objectiu de protegir els pensionistes, que aquests dies estan cobrant paga doble.  D’aquesta qüestió es va tractar recentment a la secció dedicada a la seguretat del magazine “Parlant de tot”, amb la participació dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Premià de Mar.

L’Agent Abel ha explicat que cada any per aquesta època tendeix a crèixer el nombre de delictes i per això s’activa aquest operatiu, en el qual el dispositiu es reforça amb el patrullatge per zones  d’entitats bancàries  i comercials amb agents unformats i de paisà. L’objectiu és  prevenir delictes de furts, estafes i robatoris amb violencia

El caporal Joan ha subratllat alguns dels  àbits que hauria de canviar la gent gran, com anar sola a buscar la paga doble a l’oficina bancària o a treure els diners del caixer, endur-se tota paga de cop i no fraccionar-lo.

El procediment dels lladres és el mateix: observen, seleccionen la víctima i actuen, sovint allunyant-la de l’entitat bancària i acompanyant-la al portal o a l’ascensor de casa.

Cal evitar parlar amb desconeguts, evitar abraçades espontànies de persones  a les que no hem vist mai i cal estar atents  a que ningú estigui pendent dels nostres moviments, és a dir, que no ens estiguin vigilant.

Cal no portar objectes ostentosos, no obrir la porta a desconeguts, no comunicar dades bancàries ni personals a persones que no coneixem i que truquen a la porta o per telèfon.

També han aconsellat a tota la gent gran que tots els aparells elèctrics estiguin apagats quan marxem de casa o anem a dormir.  

En cas de necessitat, cal trucar al 112