Els Mossos d’Esquadra han activat el dispositiu VETUS

Està activat el dispositiu VETUS “Pensió segura” amb l’objectiu de protegir els pensionistes, que aquests dies estan cobrant paga doble.  D’aquesta qüestió es va tractar recentment a la secció dedicada a la seguretat del magazine “Parlant de tot”, amb la participació dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Premià de Mar.

L’Agent Abel ha explicat que cada any per aquesta època tendeix a crèixer el nombre de delictes i per això s’activa aquest operatiu, en el qual el dispositiu es reforça amb el patrullatge per zones  d’entitats bancàries  i comercials amb agents unformats i de paisà. L’objectiu és  prevenir delictes de furts, estafes i robatoris amb violencia

El caporal Joan ha subratllat alguns dels  àbits que hauria de canviar la gent gran, com anar sola a buscar la paga doble a l’oficina bancària o a treure els diners del caixer, endur-se tota paga de cop i no fraccionar-lo.

El procediment dels lladres és el mateix: observen, seleccionen la víctima i actuen, sovint allunyant-la de l’entitat bancària i acompanyant-la al portal o a l’ascensor de casa.

Cal evitar parlar amb desconeguts, evitar abraçades espontànies de persones  a les que no hem vist mai i cal estar atents  a que ningú estigui pendent dels nostres moviments, és a dir, que no ens estiguin vigilant.

Cal no portar objectes ostentosos, no obrir la porta a desconeguts, no comunicar dades bancàries ni personals a persones que no coneixem i que truquen a la porta o per telèfon.

També han aconsellat a tota la gent gran que tots els aparells elèctrics estiguin apagats quan marxem de casa o anem a dormir.  

En cas de necessitat, cal trucar al 112