Els Mossos d’Esquadra detenen ‘in fraganti’ tres homes que es dedicaven a atracar gent gran al Maresme

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Premià de Mar han detingut Javier A.S, de 31 anys, nacionalitat cubana i veí de l’Hospitalet de Llobregat, Omar F.R, de 25 anys i nacionalitat cubana, i Marcos Antoni P.C, de 40 anys, nacionalitat peruana i veí de Barcelona, com a presumptes autors d’un delicte de pertinença a grup criminal i nou il•lícits penals contra el patrimoni realitzats a diverses ciutats catalanes.


 
Les detencions es van realitzar el passat 7 de març, arran d’un intent de robatori a un avi que acabava de retirar diners d’una entitat bancària de Premià de Mar. Pels volts de les 13:30 hores, agents de la Unitat d’Investigació (UI)  van detectar la presència de dos homes aturats i parlant, en actitud d’espera, situades a la Gran Via de Lluís Companys, a la vora del mercat municipal. És en aquest emplaçament on es concentren la major part de les entitats bancàries de la població, per la qual cosa els mossos van iniciar una vigilància a distància d’aquestes dues persones.
 
Tots dos individus mantenien en tot moment contacte visual amb un tercer que es trobava a la vorera del seu davant. Aquest últim els mirava, alhora que feia un gest com qui es guarda un objecte a la butxaca del pit esquerre, tot assenyalant a un home d’edat avançada i cabell canós que sortia de l’entitat bancària. Acte seguit, els dos homes van començar a caminar darrera del seu objectiu, que anava uns trenta metres per davant seu.
 
Davant aquests indicis, els mossos van intervenir per tal que no es consumés el robatori. Un cop frustrat aquest, i davant el fet que cap dels tres homes no duia a sobre cap document amb que poder acreditar la seva identitat de manera fefaent, i que les dades que van facilitar als agents resultaven d’escassa credibilitat, aquestes persones van ser traslladades a comissaria per tal de ser identificades.
 
Un cop a dependències policials, i en el decurs de les gestions conduents a la identificació dels sospitosos, se’ls va poder relacionar amb un total de nou il•lícits penals, tots comesos des de començaments d’any, i tots en diferents localitats de la comarca del Maresme. Més concretament:
 
– Un furt a un local de Vilassar de Mar el 4 de febrer
– Un robatori amb violència a una persona d’edat avançada a Vilassar de Mar el 23 de febrer
– Un furt a un establiment d’alimentació de Vilassar de Dalt, comés el 12 de gener
– Una falta de furt a un comerç del Masnou el 31 de gener
– Un furt a la via pública a Premià de Mar el 7 de febrer
– Dues faltes d’estafa a Barcelona el 23 de febrer (relacionades amb el fet immediatament anterior, en fer els lladres ús fraudulent de les targetes de crèdit sostretes a la víctima)
– Una estafa bancària al Masnou el 5 de març
 
Per tots aquests fets, els tres homes van ser detinguts, acusats de ser els  presumptes autors de nou il•lícits penals contra el patrimoni. Se’ls imputa, a més a més, pertinença a un grup criminal, en considerar que aquesta triada forma una societat estable que té per finalitat la perpetració concertada de delictes i/o la comissió concertada i reiterades de faltes.
 
Els detinguts van passar a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Mataró el passat 10 de març, i el jutge va decretar l’ingrés provisional a presó d’en Javier A.S, i la llibertat amb càrrecs dels altres dos arrestats.

Leave a Reply