Els Mossos d’Esquadra activen el dispositiu VETUS: protegir els pensionistes que cobren la paga doble

Aquests dies, i tal i com també passa durant el mes de juny, els agents dels Mossos d’Esquadra es fan més visibles que mai a l’entorn de les entitats bancàries. I és que ens trobem en ple Operatiu Vetus que tracta de protegir la gent gran, els pensionistes, que aquests dies cobren les pagues extres. Els Mossos incrementen, doncs, tan la seva presència com les xerrades i consells que adrecen a la gent gran. També incorporen altres protagonistes en la campanya de conscienciació com ara treballadors i treballadores de les entitats financeres, famílies, farmàcies…

I és que els lladres també saben que, en aquestes dates, els pensionistes cobren les pagues dobles. Un col.lectiu que acostuma a retirar tots els diners de cop ja que tendeixen a fer servir les targetes. El procediment dels lladres és el mateix: observen, seleccionen la víctima i actuen, sovint allunyant-la de l’entitat bancària i acompanyant-la al portal o a l’ascensor de casa.

Consells dels Mossos? Evitar parlar amb desconeguts, evitar abraçades espontànies… en general, però, no són violents. També saben que hi ha bona part dels afectats que no denuncien per por al que els puguin dir els fills i per vergonya d’admetre que han estat víctimes d’un robatori.

Pots escoltar la xerrada sencera aquí.