Els Mossos animen a eliminar les desigualtats de gènere des de l’escola i la llar

La visita de mensual de les agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Policial de Premià de Mar havia d’estar centrada en el 8 de març. Dia de la dona. Les agents Silvia i Ester parlen de desigualtats laborals, animen a eliminar els micromasclismes presents a la societat i animen escoles, pares i mares a treballar amb els més petits de la casa. Encara hi ha feina a fer, diuen; però celebren que es va avançant.

L’Ester i la Silvia són conscients que la seva feina es mou en un món, tradicionalment, dominat pels homes. És una professió, encara avui, etiquetada pel gènere. Amb tot, celebren que els Mossos d’Esquadra és una de les policies europees amb un percentatge més alt de dones: el 21%. Ara bé, aquest percentatge cau quan es parla de comandaments.

Ells són parella laboral. Això vol dir que elles dues formen una patrulla i a la gent encara li crida l’atenció. També ho noten quan fan xerrades a les escoles. És per això que animen a fer feina des de casa. Demanen ajuda a pares i mares per contribuir a eliminar estereotips i micromasclimes.

El cos dels Mossos, com no es cansen de repetir l’Ester i la Silvia, no deixa de ser una representació de la societat. Com en una empresa. Mica en mica, però, es va avançant per diluir desigualtats per qüestió de gènere. De fet, fa molt poquet dues noies han entrat a formar part de la unitat TEDAX, desactivació d’explosius, que semblava un territori reservat a homes

Molt camí per recórrer per eliminar les diferències entre homes i dones en el món laboral: salaris, conciliació familiar… Les agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Policial de Premià de Mar tornaran als nostres estudis, fidels a la seva cita mensual, el proper mes d’abril.

Pots escoltar la xerrada aquí.