Els materials-colors i textures- distingeixen els treballs inspirats en la tardor del taller sobre aquesta estació realitzat al Mercat de Flor i Planta

Dilluns 20 de setembre es va celebrar un taller sobre la tardor al Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, ubicat a Vilassar de Mar, adreçat als professionals del sector. Més de trenta floristes professionals assistiren al curs impartit per Smilax. Els dos formadors de l’escola, Jordi Pascual i M. Jesús Miranda, varen destacar el rol determinant dels colors i les textures, que distingeixen els treballs inspirats en aquesta època de l’any. Així, terrosos -ataronjats, vermells i marrons-, i també liles i blaus, formaren la paleta de flors.


Quant a les textures, es van fer servir fulles de plataner, branques de gavarrera, diversos tipus d’heures i canyes decoratives.
Al matí, es van proposar dos rams pensats per a la venda per impuls. “Sensibles”, en paraules de Pascual, “és a dir, ni ostentosos ni massa grans”, adequats al context econòmic, que no permet gaires dispendis. En el primer, es van fer servir roses taronges i branques de gavarrera. Un estroncany d’heura flexible donà forma rodona a l’estructura, guarnida amb força verds ornamentals. Les dàlies foren les flors principals de l’altre ramet, que també inclogué fulles seques de plataner. Pascual suggerí “afegir-hi castanyes, pomes petites o altres fruits de la tardor”. En definitiva, dos rams ràpids de fer, que es poden vendre a un preu baix.

La tarda s’ocupà en la creació de dues composicions muntades sobre bases de zinc, una de negra i una de platejada. Es va tornar a posar l’accent en els materials, escollits pensant en la tardor. Per això, van fer servir dàlies, hortènsies, perpetuïnes (Gomphrena), Lisianthus, germinis i flors de l’amor (Agapanthus). Les estructures resultaren simples, comercials i rendibles, una, vertical, i l’altra, baixa i quadrada. Quatre propostes senzilles i força decoratives.
El proper Taller del Mercat de Flor i Planta adreçat als professionals del sector es celebrarà el 4 d’octubre i està dedicat a Tots Sants.

Leave a Reply