Els Marrecs de Vilassar, Primer Premi al Projecte Científic de la First Lego League

Els Marrecs de Vilassar han aconseguit, aquest cap de setmana, guanyar el primer premi al projecte científic en la competició de la Fist Lego League celebrada al Cosmocaixa. L’equip que entrena Jordi Pocurull va presentar unes ulleres de realitat augmentada pensades per a fer més fàcil la vida dels astronautes. El giny no va funcionar, era una màquina arriscada, però es van adjudicar el màxim guardó. Els Marrecs, a més, es van posar l’auditori a la butxaca fent la presentació… en anglès.

Segurament, la proposta dels Marrecs de Vilassar per aquesta edició de la Fist Lego league, té aplicacions futures. Unes ulleres de realitat augmentada era la proposta presentada encaminada a pal·liar els efectes psicològics negatius que tenen els astronautes en viatges espaials de llarga durada. Els Marrecs de Vilassar de Mar, a més, van donar la sorpresa quan es van atrevir a fer la presentació davant del jurat en anglès.

En Jordi Pocurull vol detacar la bona predisposició, el sacrifici i l’enorme feina feta per l’equip. Dedicant-hi, des del setembre, tots els divendres per la tarda. Ara, l’activitat dels Marrecs de Vilassar no s’atura. És temps de tallers de 3D a la Biblioteca. Els Marrecs tornen a casa amb el Primer Premi al Projecte Científic. El fet, però, d’haver sumat tres zeros en la presentació els deixa sense l’opció de defensar el seu projecte en la final estatal, tal i com van fer l’any passat quan van acabar amb el primer lloc a la butxaca.