Els Marrecs busquen patrocinadors per a presentar “ECOnomic H20” a First Lego League Estonian Open International

Els Marrecs de Vilassar de Mar estan buscant patrocinadors per a poder participar a la competició de robòtica internacional anomenadaFirst Lego League Estonian Open International”, que se celebrarà a a Tallin (Estònia) des del 6 fins al 8 de juny i on participaran 100 equips de 80 països. Els Marrecs presentaran l’ECOnomic H20, un giny relacionat amb el món de l’aigua. Es tracta d’una font moderna que proporciona aigua filtrada i refrigerada i alhora permet obtenir ampolles de vidre que es pagarien amb una APP que també han dissenyat els Marrecs i les ampolles es podrien retornar a la mateixa màquina amb devolució parcial del crèdit.

L’objectiu d’aquest enginy és reduir el consum d’ampolles de plàstic. Marrecs han fet una maqueta funcional i de tamany real amb peces dissenyades per ells mateixos amb programes d’edició 3D i impressora 3D i també amb fustes, a nivell mecànic han fet servir la tecnologia Lego Mindstorms i Micro Bit i per dissenyar la APP han fet servir App Inventor de Google. Per realitzar el projecte i el robot l’equip porta treballant més de 5 mesos. El tutor del projecte és el professor Jordi Pocurull.

Amb aquest giny van quedar com a primers classificats al certamen de robòtica que es va celebrar a Cosmocaixa de Barcelon, a finals de febrer i van obtenir a principis de març a la First Lego League Espanya, que es va celebrar a Logronyo, el premi “CortesIa Professional” que donava accés a la competició internacional que es realitzarà a Estònia.

Cal destacar que el divendres 20 d’abril presentaran l’ECOnomic HS20 projecte a la Install Party del Tecnocampus de Mataró.

Els Marrecs de Vilassar de Mar està format per 11 nens i nenes d’entre 10 i 16 anys i s’entrenen en les instal·lacions d’Edukem-nos a Vilassar de Mar.

En el palmarès de Marrecs hi ha una altra final estatal fa dos anys a Tenerife i la participació en la modalitat Júnior a l’Open European Championchip de Pamplona (2014) i World Championchip a St. Louis (USA) (2013).

Els particulars o empreses que vulguin ajudar-los cal que contactin amb el tutor del projecte, Jordi Pocurull, enviant un email a jordi@edukem-nos.cat