Els Mansuets de Foc participen dissabte al Primer Concurs Nacional d’Enceses de Catalunya

Els Mansuets de Foc, la colla de diables de Vilassar de Mar, seran aquest dissabte 10 de març a Picamoixons (Tarragona) per participar en el Primer Concurs Nacional d’Enceses de Catalunya que organitza la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya. Els vilassarencs van ser escollits via sorteig. Un jurat escollirà la millor colla de Catalunya en un concurs en el qual els Mansuets hauran de competir en dues modalitats.

La sort va motivar que els Diables de Vilassar de Mar entressin en nòmina de la competició amb la Colla Vella de Gràcia, el Grup de Diables BAT (de Lleida), els diables de l’Alt Urgell, els Bruixots d’Alcover i la Colla de Diables de Ruidoms (el Camp del Tarragona), els Diables Sexes Foc i l’EspetegaFoc, (totes dues del Penedès), els Diables de Saforscanera (Girona i la Catalunya Nord), la Colla de Diables i Tambors Lo Minotautre i la colla de Diables i Tambors lo Golafre, de les Terres de l’Ebre.

Els Mansuets de Foc, doncs, se les hauran amb el bo i millor de Catalunya. En un concurs que tindrà dues rondes. En la primera, no hi haurà restriccions. Per tant, la colla vilassarenca, com les altres, podran desplegar tota la seva potència de foc. En la segona modalitat, però, els participants només podran usar el material que els cedeixi l’organització. La gràcia serà que les colles no sabran de què disposaran fins el moment de l’actuació.