Els hi queden 10 dies d’aventura americana

En deu dies l’aventura americana de la Clara Derboux i l’Andrea Pariente, les premiades amb la 2a beca als EUA organitzada per la Regidoria de Joventut, arribarà a la seva fi. A l’espera que ens la puguin explicar de viva veu, quan arribin, ens hem de conformar amb el seguiment per Internet del seu bloc on expliquen les seves vivències, gairebé diàries.

Ahir van visitar una granja Amish, comunitat que viu com en el segle XVIII i el dia anterior van anar a un centre de recuperació d’animals salvatges on van veure moltes races de llops, ossos, guineus i pumes. Es tracta d’un centre que recull animals que no poden viure en estat salvatge, sovint perquè algu els havia intentat convertir en animals domèstics o perquè han patit algun accident. En aquest centre, els fan criar en captivitat per tal de poder reintroduir les seves cries al seu àmbit natural. A la tarda, les dues vilassarenques van conèixer el jutge de la Cort Suprema de Minnesota, Alan Page, que els hi va explicar com funciona el sistema jurídic americà. També van fer serveis d’ajuda a la comunitat, en un dels vessants més socials del viatge. Després de conèixer les instal•lacions del menjador social de Sant Paul, van estar prop d’una hora servint el sopar a unes 200 persones necessitades, moltes d’elles sense sostre, una experiència que segons relaten al seu bloc els va impactar per la quantitat de gent jove que vivia en aquesta situació.

Pel que expliquen, totes dues s’han adaptat ràpidament a les seves famílies d’acollida i, de mica en mica, als costums americans. L’Andrea es confessa una enamorada dels EUA, dels seus esports com el beisbol i de la seva gent, de la qual destaca la seva simpatia. Fins al 29 de juliol, les dues seguiran gaudint d’aquesta beca, que té per objectiu premiar l’esforç a l’estudi i promocionar l’intercanvi de cultures. Recordeu que fins llavors podeu seguir les seves experiències al bloc: vilassardemar.wordpress.com.

Leave a Reply