Els gegants de Vilassar de Mar participaran a la 20ena. Trobada de Gegants de la Comarca del Maresme

Els gegants de Vilassar de Mar, Pigat i Lucía, participaran diumenge 10 d’octubre a la vintena edició de la Trobada de Gegants de la Comarca del Maresme, que es realitzarà a Badalona. Aquesta trobada any rere any es celebra a diferents poblacions de la zona amb la participació d’aproximadament entre 40 i 50 gegants. L’any passat, la Badamar – la geganta de Badalona – va ser escollida Geganta Pubilla del Maresme a Premià de Dalt, i durant tot l’any ha lluït una banda tot representant el Maresme durant el 2009 i 2010.


En Jeroni i la Badamar, i també els històrics Anastasi i Maria, seran els encarregats de ser els amfitrions de la festa amb la participació d’una vintena de colles geganteres que arribaran d’arreu de la comarca. La festa s’iniciarà a la Rambla de Badalona amb una gran plantada per tot el passeig.
Seguidament hi haurà una cercavila fins al Parc de Can Solei on es succeiran diversos actes i balls. Entre ells es ballarà la Dansa del Maresme, un ball on hi participen una vintena de gegants i gegantes, ballant tots alhora. Després serà el moment d’escollir la nova Geganta Pubilla del 2010.
Enguany, la Colla de Geganters de Badalona assegura que “és més especial que mai” ja que se celebra la vintena edició de la festa. Amb motiu d’aquesta efemèride, els gegants Treball i Cultura, de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, tornaran a visitar la ciutat.
Els organitzadors també recorden que aquest acte s’emmarca dins de la Capital de la Cultura Catalana 2010 i també de l’Any Geganter.
La geganta de Vilassar de Mar Lucía va ser geganta pubilla del Maresme el 1998.

Leave a Reply