Els gairebé 1.500 daimieleños de Vilassar de Mar es preparen per a la seva gran festa

Divendres i dissabte, la tradicional Festa dels Daimieleños de Vilassar de Mar arriba, amb molt bona salut, a la majoria d’edat. Des de l’any 20011 que se celebra aquesta trobada gràcies a l’agermanament entre el nostre municipi i aquest poble de Catella-La Manxa. A Vilassar de Mar s’estima que hi viuen uns 1.500 daimieleños i, aquest divendres i dissabte, és la seva festa. L’epicentre és la plaça del Barato (abans coneguda com a Carles Trias). Al marge d’un munt d’actes, el plat fort serà la tradicional caldereta manxega amb més de 200 quilos de xai que es podran degustar a un preu més que assequible.

Tobías Díaz, president de l’Associació de Daimieleños de Vilassar de Mar i Comarca, estima que la tradicional trobada, que té el seu epicentre a la plaça del Barato, “gaudeix de molt bona salut”, tot i que troba a faltar “els intercanvis que es feien abans”. Explica que Vilassar de Mar “és molt present al poble de Daimiel”. De fet, remarca que cada mes de setembre, en l’ofrena que fan a la Verge, s’hi ha instaurat una tradició sorgida del nostre poble: “les catifes de flors que, per el calor, han derivat serradures tenyides”.

Programa d’actes

El programa d’actes de la tradicional trobada dels Daimieleños va començar dissabte passat amb la competició de bolos manxecs. Per aquest divendres, a les 21:30, es farà el pregó a càrrec de Pere Almera, exalcalde de Vilassar de Mar. Tobías Díaz avança que el dissabte 1 de juny, arriba el gran dia. “Més de 200 quilos de xai es couran a foc lent” per elaborar la tradicional caldereta manxega que “té el seu secret”.  Es podrà degustar a partir de les 14:00 a un preu de tres euros.

Serà ja a l’entrada del capvespre quan les sevillanes prenguin protagonisme, amb el concurs de diferents grups del barri. Sobre les 21:30, Rondalla de la Casa de Badalona i degustació de productes manxecs a un preu de 2 euros. El punt i final a dos dies de festa serà el concert de música en directe que oferirà Sheila. Dia gran, doncs, per als prop de 1.500 daimieleños que viuen a Vilassar de Mar.