Els delictes a la nostra localitat han augmentat un 4’3%

Els delictes a Vilassar de Mar han augmentat un 4,3% en relació a l’any passat, segons dades que es desprenen del balanç d’infraccions penals registrades arreu de l’Estat Espanyol i que ha fet públiques el Ministeri de l’Interior.

Passem dels 483 de 2022 als 504 d’enguany. Són xifres de gener a setembre de 2023 i hi són computats tots els fets delictius en aquells municipis, com és el cas del nostre, que supera els 20.000 habitants. S’aglutinen tots els registres dels diferents cossos i forces de seguretat de l’Estat.

Amb el document en mà, observem que a Vilassar de Mar no hi ha ni homicidis, ni assassinats ni segrestos en cap dels dos anys que es comparen, 2022 i 2023.

On veiem que, augmenten i molt, són les baralles  (capítol de delictes greus i lleus de lesions) passant d’una de 2022 a sis en el que portem d’any. Augmenten els delictes contra la llibertat sexual, de 6 a 7.

Pel que fa als robatoris amb força en domicilis o establiments han baixat en un 20,5% a Vilassar de Mar. Dels 49 denunciats l’any passat als 39 que portàvem fins al setembre. També és significatiu el descens en els furts, cauen gairebé un 6%. 101 l’any passat i 95 aquest 2023. Segons l’informe del Ministeri de l’Interior observem que, enguany, s’han robat dos cotxes més (12) que l’any passat que van ser un total de 10.

Estafes informàtiques i ciberdelictes tenen una variació percentual que poc s’aprecia i es mouen en una forquilla compresa entre el 5,5 i el 5,7%

Al conjunt de la comarca es detecta en general un creixement alarmant dels delictes contra la llibertat sexual, que durant aquests mesos han sumat 86 casos.

(Imatge: Jutjat de Mataró)