Els constructors del Maresme demanen el suport de l’administració per pal·liar els efectes econòmics de la crisi de la covid-19

El Gremi de Constructors i Promotors d’Obres de Mataró i Comarca ha  demanat a les administracions la implementació de mecanismes per pal·liar els efectes econòmics de la crisi de la covid-19 en un sector encara tocat pels efectes de la crisi del 2008. Tot just fins fa poc moltes petites i mitjanes empreses començaven a donar indicis de millora després d’anys molt complicats i “ara més que mai” els cal aquest suport perquè la recuperació d’aquesta nova crisi es pugui fer més aviat que tard.

El president del gremi, Juan Jordán, ha manifestat: “ “Ens sentiríem recolzats si les administracions reduïssin els tributs tenint en compte que les empreses no han pogut realitzar la seva feina o han vist com minvava precipitadament la seva activitat”. En aquest sentit, la patronal assegura que tot i les mesures de suport a les empreses que han adoptat molts ajuntaments de la comarca, el sector reclama que la gestió dels tràmits burocràtics siguin senzills i àgils.

El Gremi també explica que moltes empreses del sector han hagut d’aturar la seva activitat malgrat el relaxament de les mesures de confinament que permetien reprendre les obres a partir del 14 d’abril.

La majoria d’empreses han hagut d’aturar la seva activitat per la manca d’equips de protecció o a petició dels seus clients