Els ajuntaments de Vilassar de Mar, Cabrera de Mar i Premià de Mar recomanen no anar a la platja ni al passeig Marítim en les sortides dels menors de 14 anys

Els  consistoris de Vilassar de Mar, Cabrera de Mar i Premià de Mar han comunicat en una nota de premsa conjunta que recomanen no anar a la platja ni al passeig Marítim en les sortides dels menors de 14 anys.

El govern de l’Estat ha publicat el dissabte 25 d’abril al matí al BOE l’ordre ministerial per la qual regula la sortida dels infants menors de 14 anys (0-13 anys), a partir del diumenge 26 d’abril, complint una sèrie de condicions. El document autoritza a circular per qualsevol via o espai d’ús públic, inclosos espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre que es respecti el límit màxim d’1 km del domicili. Això vol dir que s’autoritza a circular pel passeig Marítim i la platja.

Els ajuntaments de Vilassar de Mar, Cabrera de Mar i Premià de Mar manifesten en el comunicat conjunt que no ho comparteixen en base a les condicions dels tres municipis i perquè creuen que tampoc ajuda a controlar la propagació de la pandèmia. Tot i no compartir la mesura, i d’acord amb el que disposen tant el govern de l’Estat com el de la Generalitat, des de de diumenge 26 d’abril els passejos marítims i les platges dels tres municipis estaran oberts per al passeig dels infants menors de 14 anys.

El comunicat afegeix que s’ha de tenir en compte que en aquests espais no es poden garantir les mesures de seguretat establertes dels 2 metres de distanciament entre persones i que els accessos als passejos marítims es fan a través de passos soterranis que també tenen unes dimensions concretes. Per tot això, els tres consistoris apel·len a la responsabilitat personal i al bon comportament que els seus ciutadans i ciutadanes han mostrat durant aquestes setmanes i recomanen que durant les sortides amb menors de 14 anys no s’utilitzi ni el passeig Marítim ni la platja, que per norma general són espais de gran afluència de persones, atès que en aquests moments seguim en estat d’alarma, prolongat pel govern de l’estat i per tant, en situació de confinament.

Finalment, des del govern de Vilassar de Mar han subratllat que no creuen que “la utilització del passeig Marítim ni de la platja, ens ajudi en la labor comú que tenim de minimitzar l’impacte de la Covid-19” i han afegit que “no obstant això, i, d’acord amb el que disposen tant el govern de l’Estat com el de la Generalitat, a partir de diumenge 26 d’abril el passeig Marítim i les platges del nostre municipi estaran oberts amb aquestes indicacions i recomanacions“, que podeu veure en aquest enllaç:

Nota de redacció: la imatge del Passeig Marítim és una foto d’arxiu