Els actes solidaris per la Marató de TV3 a VdM recullen 2.638 euros

Els actes solidaris que s’han desenvolupat a Vilassar de Mar a favor de la Marató de TV3, que es van celebrar el passat cap de setmana, van recollir 2.638 euros. L’espai de la Marató estava dedicat aquest any a les malalties cardiovasculars. Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, aquestes malalties van causar prop de 18 milions de morts el 2019, xifra que representa el 32% del total de defuncions mundials i són avui dia el principal problema de salut pública. A les xifres de mortalitat se suma el seu caràcter crònic, que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats.Hi ha moltes malalties que afecten la salut cardiovascular. Les més freqüents són la hipertensió arterial, l’arterioesclerosi, l’angina de pit, l’infart de miocardi, la insuficiència cardíaca i l’ictus.Algunes d’aquestes malalties no tenen símptomes i la mort sobtada pot ser-ne la primera manifestació. D’aquí que la prevenció sigui un factor clau.

Les activitats al nostre poble es van iniciar dissabte 17 de desembre. Màgic Grup Maresme va organitzar un espectacle de màgia a la tarda en què van actuar  Mag Màgic, Màgic Andreu, Mag Dodó, Oscar Sánchez, Madame Hellen, Màgic Kel. Els diners recollits van 609 euros, que han estat lliurats a la Marató.

Diumenge les associacions de mares i pares d’escoles de Vilassar de Mar, Pérez Sala, Vaixell Burriac, l’Escola del Mar, l’Escola Els Alocs juntament amb l’associació de Festes del Veral de l’Ocata, amb el suport de GOVI i més de 100 comerços van dissenyar la seva gran Festa Solidària de 10 del matí a 2 de la tarda al Passeig del Veral amb un munt d’activitats: tómbola benèfica amb els obsequis cedits pels comerços de Vilassar, mercat solidari de roba, llibres i joguines de segona mà, xocolatada, coca i pastissos, música, actuació dels Ssstrèpits, ball i moltes més sorpreses.Els diners que s’han recollit en aquesta gran Festa Solidària han estat 2.029 euros, que han estat lliurats a la Marató.

Com sempre, s’ha editat un CD commemoratiu. Destaca el matrimoni musical entre la vilassarenca Judit Neddermann i Macaco que han interpretat per a aquest disc de la Marató la cançó “Pel Cor”

A tot Catalunya, es van organitzar més de 3.000 activitats  per fer engreixar el marcador de La Marató.

El marcador final dels diners recollits a tot el territori, quan va acabar l’emissió del programa a TV3, va assolir la xifra de 8.034.807 euros. 

 Recordem que encara es poden fer donacions fins a finals de març.

Hi ha sis vies per fer els donatius, que es mantindran obertes fins a finals de març:

– Telèfon: s’ha de marcar el 900 21 50 50, un número que només ha estat operatiu durant el programa. S’han instal·lat 600 línies telefòniques per rebre els donatius.

– Internet: es pot fer l’aportació directament amb una targeta de crèdit a la pàgina web.

– Bizum: des de l’apartat “Donacions”, amb l’identificador de La Marató: 33333. Per complir amb les obligacions legals, cal posar el codi postal al camp “concepte” de l’aplicació.

– Codi QR: durant l’emissió del programa apareixerà un codi QR que portarà directament a la plataforma per fer donatius.

– Caixers: als caixers automàtics de CaixaBank.

– Transferència bancària: es pot fer un ingrés al número de compte ES94 2100 0555 34 0202122222 (des de l’estranger – BIC/ SWIFT CODE: CAIXESBBXXX).