Els actes del Tricentenari continuen al setembre

Vilassar de Mar reprèn al setembre el programa d’actes iniciat al maig per commemorar el Tricentenari. Una exposició, la presentació d’un llibre i un espectacle de música i poesia són les propostes que acollirà la Biblioteca Municipal Ernest Lluch.

 

Del dilluns 15 al dimarts 30 de setembre, l’exposició itinerant “El Maresme en la línia del temps de la Guerra de Successió (1702-1714)” ens traslladarà tres-cents anys enrere. L’exposició aporta una selecció de documents sobre el Maresme, els quals, ubicats en la línia general del temps de la Guerra de Successió, van construint un diàleg expositiu que ajuda a conèixer documentació fins ara inèdita sobre aquest episodi.

Exposició TricentenariDijous 18 de setembre, a les 7 de la tarda, es presentarà el llibre Les cicatrius de 1714, d’Andreu Martín, a càrrec del seu autor. La combinació d’un argument engrescador amb informació històrica que il·lustra l’origen de la Diada Nacional de Catalunya converteix la novel·la en un gran potencial didàctic per acostar a tot tipus de lectors, però especialment als joves, les conseqüències de la Guerra de Successió sobre el territori català.Pel que fa a “Poemes i cançons, recorregut per la poesia i les cançons de 1714”, a càrrec de Jordi Muixí, veu, i Pep Pla de Llorens, piano, inicialment previst per al 19 de setembre, finalment es realitzarà, dins dels actes de la Diada, el dimecres 10 de setembre a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca. El recital recull el treball dels poetes de l’època com Agustí Eura, Josep Romaguera, Joan de Boixadors, Guillem Roca i Seguí o Joan Bonaventura de Gualbes, combinat amb anònims populars. També inclou l’obra d’autors que han parlat dels fets succeïts des de mitjans del segle XVIII fins a l’actualitat, entre els quals Frederic Soler Pitarra, Jacint Verdaguer, Joan Maragall, Josep Carner o Salvador Espriu. Alternant els poemes i les cançons, s’intercalaran breus cites per ajudar a situar el context i els fets històrics.

Finalment cal destacar que el diumenge 28 de setembre es realitzarà la Ruta 1714 Baix Maresme des de Vilassar de Mar.