Els actes de la Diada segueixen apostant pel format nocturn

Les activitats per celebrar la Diada de l’11 de setembre a Vilassar de Mar seguiran el format nocturn dels darrers anys. Com sempre, el dia fort i més carregat d’actes al nostre municipi serà el dimarts 10 de setembre. Al marge dels actes institucionals, l’ANC també convoca les seves activitats per commemorar la Diada. Els referim tot seguit.

Així, el diumenge 8 de setembre (a dos quarts de nou del vespre) hi haurà un preludi de la programació amb el recital de poesia de La Tropa Teatre al jardí de can Bisa. Un aperitiu cultural tot esperant els actes centrals de la Diada que es concentraran el dimarts 10 a la plaça de l’Ajuntament.

La programació institucional de l’Ajuntament de Vilassar de Mar per al dimarts 10 de setembre començaran a dos quarts de nou del vespre amb l’audició-ballada de sardanes que protagonitzarà la Cobla Sabadell. Una hora després, sortirà de la plaça del Círcol, en direcció cap a la plaça de l’Ajuntament, la novena marxa de torxes que organitza l’ANC. Cal recordar que la venda de torxes es fa tant a la parada que l’entitat té al carrer de Sant Joan, just davant de l’Hotel d’Entitats, com a la mateixa plaça del Círcol. Un cop a l’Ajuntament, llegiran un manifest. Més tard, a tres quarts d’11 de la nit, hi haurà un recital de poesia a càrrec de La Tropa Teatre. A les 23 h, els Sons de l’AVAL protagonitzaran una actuació musical, cinc minuts abans de dos quarts de 12 de la nit actuarà la Coral Englantina i seguidament La Tropa Teatre ho farà amb més poesia. L’ofrena floral a la senyera s’iniciarà a tres quarts de 12 de la nit. Els primers que la realitzaran seran les entitats, i mitja hora més tard, l’Ajuntament. A continuació hi haurà l’acte institucional, que comptarà amb un parlament de l’alcalde, Damià del Clot. Per acabar, a 2/4 d’1 de la matinada, ja de l’11 de setembre, s’interpretarà el Cant dels Segadors, himne nacional de Catalunya, amb la participació de la Coral Englantina.

Onada per la Independència

Al marge del seguit d’activitats institucionals que us hem detallat, cal apuntar que, per aquest diumenge, hi ha prevista l’anomenada Onada per la Independència que, organitzat per diferents entitats com l’ANC o Esportistes per la República, busca treure al mar del nostre país, des de Colera a Sitges, embarcacions que llueixin l’estelada. Hi són cridades tota mena d’embarcacions, velers, amb motors, pneumàtiques i fins i tot gent nedant, amb l’objectiu d’oferir una major visibilitat a la causa catalana. Els ports des dels quals en sortiran les embarcacions són els de Colera, l’Escala, Begur, Palamós, Blanes, Arenys de Mar, Mataró, Badalona o Sitges.

Autocar a Barcelona per al dimecres 11 de setembre

De cara a la tradicional manifestació de Barcelona del proper dimecres 11 de setembre, que té per lema Objectiu Independència, cal assenyalar que l’ANC ha noliejat un autocar per desplaçar-se a la capital catalana. El preu del bitllet és de 12 euros per persona. L’autobús sortirà a les 3 de la tarda de Vilassar de Mar i la tornada al nostre municipi està prevista per a tres quarts de vuit del vespre. Per a més informació, cal adreçar-se a la Copisteria ubicada al número 76 del carrer de Narcís Monturiol.