Els 8 alcaldables valoren la (intensa) campanya electoral i avancen com reflexionaran dissabte

Els alcaldables de les vuit formacions polítiques que concorren a les eleccions municipals han fet balanç, aquest divendres 24 de maig, a l’espai Crònica de Vilassar Ràdio, de com ha anat la campanya electoral que està a punt de finalitzar aquest vespre i ens han explicat com viuran aquest dissabte la jornada reflexió, avantçant-nos quines activitats tenen previst realitzar durant aquest dia de descans i de reflexió.

Damià del Clot, alcaldable d’ERC-Gent per Vilassar de Mar, està “content” d’una campanya electoral de la qual recorda amb molt afecte “l’acte central en el qual vam aplegar una mica més de 300 persones. Hem parlat amb molta gent, perquè les campanyes es fan al carrer”. Per a ell, han estat dues setmanes “intenses amb tres debats; cosa que no s’havia fet mai abans”. El bàsquet, com no podia ser d’una altra manera, presidirà la jornada de reflexió de l’alcalde. “Aniré a jugar a la Bòbila amb els meus fills ja que els de l’escoleta fan la festa final de temporada. Per la tarda -explica- si el context ho permet voldria mirar el darrer capítol de Joc de Trons”.

Laura Martínez  Portell, alcaldable de Junts per Vilassar, fa un “balanç molt positiu” de la campanya que han realitzat. Per a ella, han fet una feina “neta i participativa” amb “molt contacte amb la gent. De fet, portem mesos xerrant amb tothom per construir el nostre programa”. “Estic molt satisfeta perquè hem tingut una molt bona rebuda per part dels vilassarencs i les vilassarenques”. Martínez, a més, destaca la feina del seu equip que qualifica de “potent i preparat”. La líder de Junts per Vilassar avança que durant la jornada de reflexió “hi ha un parell d’actes que no em vull perdre. Veure la representació del Llibre de la Selva que fa la Tropa Teatre i assistir a l’Aplec Sardanista que es fa a la plaça de l’Ajuntament”. També assegura que té “moltes ganes” d’estar amb els seus fills que, amb tota la campanya, “no els he pogut dedicar el temps que m’hauria agradat”.

Pau Arona, alcaldable de Babord, qualifica de “postiva i intensa” una campanya que els ha servit (diu) per “deixar clar que la nostra proposta és la de posar en el centre els interessos de les majories socials. I és que garantir drets, a vegades, implica confrontar privilegis. Hem defensat el dret a l’habitatge, el respecte al medi i hem apostat per recuperar el control dels béns comuns”. Pel que fa a la jornada de reflexió, Arona anuncia un dissabte de reflexió “mogudet”. Al matí assistirà “a la Cercavila per l’Habitatge que es fa a Premià de Mar organitzat per la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme i per la tarda no em vull perdre l’etapa de muntanya del Giro d’Itàlia”.

“Estem convençuts que farem un gran resultat” Juan Díaz, alcaldable de Ciutadans, està “molt satisfet” de la campanya. “La gent ens ha fet saber que està contenta que hi hagi a Vilassar de Mar un partit com el nostre. Hem notat que tenen molta il·lusió”. El cap de llista de la formació taronja ha dissenyat una jornada de reflexió que passa per “descansar, fer un aperitiu i dinar tranquil·lament”.

Quico Zamora, alcaldable del PSC, admet estar “orgullós” de la feina feta pel seu equip. “Han estat increïbles. I estic convençut que el nostre missatge ha arribat. I més quan sortiem, pràcticament, de zero i amb una llista renovada. Diumenge posarem punt i final a mig any de treball”. El cap de llista de la formació de la rosa explica que la jornada de reflexió la destinarà a “relaxar-me i a estar amb la família”.

Manuela Calero, alcaldable de Podem, parla “d’il·lusió”. “Ha estat una campanya en la qual ens ho hem fet tot nosaltres, no hem tingut cap ajuda de cap empresa com han fet altres formacions. Hem controlat fins el darrer euro”. Contenta està la cap de llista perquè “hem rebut mols ànims de la gent pel reconeixement de la feina feta fins ara”. Calero consagrarà el dia de reflexió “a la família i als amics més propers”.

D’“intensa” ha qualificat Yolanda Laspalas, alcaldable del PP, la campanya electoral. “La part afectiva ha estat molt gratificant. És molt bonic xerrar amb els veïns i els comerços i assabentar-se del què pensen i les seves necessitats”. Laspalas assegura que ha estat “molt gratificant. Hem treballat molt; m’imagina que com la resta de partits”. La líder del PP vilassarenc ja sap què farà durant la jornada de reflexió. “Amb el meu marit, portarem la filla a Barcelona que té una festa amb les seves amigues. Després, aprofitaré per descansar i, si el temps ho permet, m’agradaria prendre una mica el sol”.

Maria Teresa Sierra, alcaldable de VdM per la República/Primàries Catalunya, recorda que “nosaltres no som polítics i ens ho hem fet tot”. El balanç, per a ells, “és molt positiu; creiem que la gent està molt il·lusionada”. Per a la jornada de dissabte, Sierra no té dubtes. “Sóc sardanista i aniré a l’Aplec de Sardanes que es farà a la plaça de l’Ajuntament”.

 

 

 

”Àudio”  de ‘Crònica’ d’aquest divendres amb la intervenció dels alcaldables: