Els 122 alumnes dels dos instituts de Vilassar de Mar ja poden consultar les notes de Selectivitat

Els 122 alumnes dels dos instituts de Vilassar de Mar, el Pere Ribot i el Vilatzara, que van fer els exàmens de la Selectivitat 2020 marcada pol coronavirus ja coneixen les notes. L’organització de les Pau va publicar, aquest cap de setmana, els resultats i, per consultar-los, només cal introduir el DNI i la contrasenya al portal d’accés a la universitat. Amb les notes ja sabudes, ara toca especular. El proper 6 d’agost se sabran quines són les notes de tall definitives per entrar a fer una carrera o altra.

A partir d’ara, els alumnes poden demanar, fins aquest dimecres, revisió d’alguns dels exàmens per si no estan d’acord amb les notes tretes. Els resultats de la revisió no se sabran fins al 9 de setembre. El 6 d’agost es publicaran les notes de tall definitives. Aquest dia, doncs, els nois i noies coneixeran la seva primera assignació universitària. Fins el 10 d’agost hi haurà temps per fer el tràmit d’assignació definitiva si estan d’acord amb la plaça atorgada en primera instància. Aquest any, la pandèmia farà endarrerir la matrícula universitària dels estudiants fins al setembre. Serà del 7 al 10 de setembre a les universitats públiques i en cas de primera assignació.

Les Notes de la selectivitat que ja saben els alumnes només han de servir per orientar-se. Ara esperen a conèixer quina nota de tall hi haurà per al proper curs escolar 2020-21, depenent de l’oferta de places i la demanda dels estudiants, es pot calcular la nota de tall tenint en compte una mitjana aritmètica entre els estudis cursats i els resultats dels exàmens de la selectivitat. Se sabrà, doncs, el dijous 6 d’agost.

 Un cop conegudes les notes de tall 2020-2021 començarà el procés de matriculació a les universitats de Catalunya. Tots els estudiants es matricularan al setembre. Els primers ho faran a partir del 7 de setembre, mentre que el 9 de setembre es publicaran les reclamacions que entren a la primera preferència, que hauran de fer la matrícula l’endemà, dia 10. La publicació de la segona assignació de places es farà el 18 de setembre. Als alumnes d’aquesta llista els tocarà fer la matrícula del 21 al 23 de setembre.

Els estudiants que no s’han examinat a la convocatòria de la selectivitat del juliol podran fer-la al setembre, però la Generalitat encara no ha fixat en quines dates es faran els exàmens.

Cal assenyalar, també i com a dada curiosa, que en Els últims anys les màximes notes les han aconseguit noies. El 2018, per exemple, dues estudiants van empatar amb la mateixa nota màxima, un 9,9. De fet, l’any passat, entre els alumnes que van superar el 9 hi va haver una gran majoria femenina: 406 noies i 287 nois.