Elena López (Babord):”Estem molt decebudes amb aquest pacte de govern amb ERC-VdM Futur, que no esperàvem”

Agredolç. Aquest és el sentiment de la líder i portaveu de Babord, Elena López, que aquest dimecres al matí ha passat pel “Parlant de tot” per a valorar el pacte de govern de Junts Estimem Vilassar i ERC-VdM Futur, signat divendres de la passada setmana.  

Agre perquè, diu, no s’esperaven aquest pacte i dolç perquè encara dota de més musculatura a les propostes i les polítiques de Babord que resten, segons ella, com a única força alternativa per a Vilassar Mar. Decebuda perquè Vilassar de Mar no es mereix, al seu entendre, aquesta aliança que dota de majoria (12 sobre 21) al govern municipal.

Elena López assegura que Babord seguirà amb el que saben fer: treballar pels drets de la ciutadania, perquè rebin serveis públics de qualitat i igualitaris. Ara bé, les regles de joc, el tauler d’escacs ha canviat des de divendres passat. La cap de l’oposició assegura que, ara, la seva formació s’ha de ressituar. I és que, amb minoria, els acords als quals podrien arribar des del govern, segons ella, eren més plurals i fruit del consens. Ara, diu, aquest element s’ha eliminat, al seu entendre, de l’equació.

Clara i contundent. Elena López ha dit que no esperaven un pacte i molt menys aquest pacte. Ha explicat que és cert que l’alcaldessa des del primer moment va manifestar que intentaria treballar per a un govern fort i estable i ha afegit que, atès que la situació s’anava dilatant amb el temps, pensaven que les converses s’havien anat refredant i que es continuaria treballant amb el mateix escenari  polític.

Sorpresa i decebuda, ha enumerat diferents motius per explicar aquest sentiment: el primer, perquè ERC-VdM Futur els va comunicar, segons ha dit, que preferien  mantenir-se a l’oposició, que farien una oposició molt contundent i que no veien un pacte amb Babord perquè Babord estava en la tessitura de buscar més acords de col·laboració. López considera que ni el PSC ni ERC-VdM Futur van ser del tot sincers amb Babord; el segon motiu, perquè pensaven que hi havia una opció clara de construir un govern d’esquerres fort, ampli, divers, i ha subratllat que, davant d’aquesta possibilitat real, “ERC-VdM Futur es fa enrere i opta, una altra vegada, per entrar a formar part d’un govern amb una força de dretes, com de fet ja ha fet els últims 8 anys, i amb uns no bons resultats”. I el tercer motiu, perquè s’ha optat, ha dit, “per donar estabilitat al govern per sobre de prioritzar els interessos del poble i la ciutadania.

López considera que el poble no s’ho mereix i que Babord tampoc i recorda que Babord ha donat sobrades mostres de treball, de col·laboració, de bona voluntat, de transparència com perquè -ha dit- “se’ns ignori d’aquesta manera”.

També els ha provocat preocupació que, en les entrevistes realitzades a la nostra emissora, ni Martínez Portell ni Marta Rovira anomenessin l’accés a l’habitatge, una de les problemàtiques de Vilassar de Mar, en el pacte. Ha recordat que l’Ajuntament està sense tècnica d’habitatge i que les poques línies de treball relacionades amb l’habitatge que s’havien endegat en el passat mandat es troben aturades.

No haurien descartat d’entrada, recorda, un pacte entre Junts Estimem Vilassar amb el PSC. La indefinició i la indeterminació de la formació de la rosa els ha sorprès

Ha lamentat l’oportunitat perduda d’haver format, amb el PSC i ERC-VdM futur, un autèntic pacte d’esquerres a l’Ajuntament.

Ha recordat que Babord, des del primer moment, van fer públic que volien intentar un pacte d’esquerres i que es van adreçar tant al PSC com a ERC-VdM Futur. Ha manifestat que “la indefinició i indeterminació del PSC i diverses excuses peregrines que ens van posar tant els uns com els altres van abocar al fracàs aquest intent de pacte d’esquerres”.  

Amb tot, sempre s’ha de buscar el costat positiu. El got mig ple. Per a López, Babord s’ha de ressituar i celebrar que, després del pacte, aquesta formació política representa l’única força política alternativa a Vilassar de Mar, que podia confrontar amb el govern, que podia aportar maneres de fer diferents, i visions diferents. Segons López, el govern “ha optat clarament per la comoditat, per la facilitat, per integrar tres regidors que no els hi donaran tants problemes com Babord els hi podria donar”

Vigilants, com sempre, de cara a la mobilitat al nostre municipi, ha explicat que no entén que el posicionament de Babord sobre mobilitat sigui un inconvenient per al govern per pactar amb  aquesta formació  però que hagin pactat amb ERC que és qui, ha recalcat,  va liderar, aprovar i executar el Pla Director de la Bicicleta.

Ha recordat que Babord fa molts anys que estan reclamant un bus directe VdM-Barcelona, que van  ser els primers que van posar sobre la taula la necessitat d’ampliar i millorar el servei de bus urbà i la necessitat de municipalitzar la zona blava per fer-la més àgil, més adaptable a les necessitats de la gent i facilitar la vida dels veïns i el comerç local. López ha remarcat que Babord està a favor de la bicicleta i del reforçament del transport públic.

Reserves de cara als pressupostos de 2024. Ha subratllat que, amb majoria absoluta, s’aprovaran segur. Li preocupa la retallada hipotètica de serveis públics i, sobretot, l’increment de la despesa municipal amb la incorporació de tres regidors nous al govern i d’un gerent a l’Ajuntament.

Des de Babord esperen que no es redueixin prestacions de serveis públics o que no es retalli la “minsa plantilla de personal de l’Ajuntament”, ha dit. També l’ha sorprès a la portaveu de Babord la creació de la regidoria d’Agricultura. Recorda que aquesta formació era l’ única que ho portava en el seu programa electoral i la divisió de la macroàrea de Cultura que, diu, des de sempre ha estat infradotada tant econòmicament com de personal

Última hora/ Consulteu el comunicat de premsa valoratiu del pacte de govern entre Junts Estimem Vilassar i ERC VdM Futur que Babord ens ha fet arribar el dimecres 14 de novembre aquí.