Elena López (Babord): “Vilassar de Mar s’ha quedat sense cultura, hem d’exigir al Govern que busqui solucions alternatives i segures”.

Elena López, regidora i portaveu de Babord a l’Ajuntament de Vilassar de Mar, és la tercera convidada a la nostra ronda d’entrevistes que estem fent, aquests dies, des d’aquesta casa per valorar la gestió municipal durant la pandèmia. Substitueixen la tertúlia política que no podem fer, als nostres estudis per les condicions de pandèmia. Amb ella repassem des del Comitè d’Emergències fins a la gestió cultural passant per les ajudes municipals o l’ensenyament.

Després de passar pels nostres micròfons Juan Díaz (Ciutadans) i Quico Zamora (PSC) ha arribat el torn de Babord. Elena López lloa l’actitud general de vilassarencs i vilassarenques que han sabut adaptar-se a les condicions tan dures que han derivat de la Sars Cov-2. En aquest sentit, té paraules de reconeixement tant per als treballadors públics com per les persones, dels aleshores anomenats serveis essencials, que, en els moments més durs, recalca López ens van fer la vida més fàcil.

Pel que fa a la gestió municipal de la pandèmia, des de Babord consideren que la primera reacció va ser ràpida i eficaç, però creuen que les mesures que es prenien s’haurien d’haver explicat més.

Preguntada per la feina del Comitè d’Emergències, la portaveu de Babord en fa una bona valoració. Ha explicat que el Comitè va ser capaç de reaccionar d’un dia per l’altre amb les eines que tenia a la seva disposició en aquell moment i que va implantar mesures amb agilitat, rapidesa i eficàcia.

Ara bé, diu López, a l’oposició que els hauria agradat participar-hi més en la presa de decisió.

La millor nota la treu Vilassar Ràdio. Des de Babord creuen que hem estat el mitjà que més a prop ha estat de vilassarencs i vilassarenques. La nostra programació, ha dit, és àmplia, plural i un exemple per a altres emissores.

Pel que fa a la política de comunicació de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Elena López admet que s’ha fet un gran esforç, diu,i valora aspectes com les comunicacions via xarxes socials i el canal de Telegram habilitat, però creu que el consistori hauria d’haver explicat millor les mesures, el perquè s’ha pres unes decisions i no unes altres, i quins són els objectius de les mesures,  i tractar vilassarencs i vilassarenques com a adults. Ha dit que cal reconèixer que s’ha fet un esforç comunicatiu a nivell de xarxes socials, com l’obertura del canal de l’Ajuntament  a Telegram i ha afegit que calia fer més.

On si posen bona nota des de Babord és a la gestió feta a Ensenyament. La resposta de la comunitat educativa i de les famílies ha estat extraordinària.

També recalca la tasca empresa des de la Regidoria de Promoció de la Salut, Serveis Socials i Gent Gran. Han fet una molt bona feina, subratlla, i no només ara; des de sempre, considera López.

Han estat, per a ella, un bon enllaç amb les famílies més necessitades. S’ha dedicat un gran esforç per ajudar-les, tot i que les competències municipals dels Ajuntaments en temes de saluts són limitades.

I destaca la creació de la xarxa de voluntariat que va coordinar aquesta regidoria en els moments més durs del confinament i que va ajudar tanta gent.

Posant  la vista enrere, la portaveu de Babord, posa molt mala nota a la gestió cultural. Assegura que a Vilassar de Mar ens hem quedat sense cultura i pensa que s’hauria d’exigir al Govern municipal que faci un pas més tot buscant solucions alternatives i segures.

Fa un balanç molt negatiu. Ha recordat  que altres municipis han buscat alternatives. No es tracta només de cultura, remarca López, sinó de socialitzar.

En aquest sentit, recorda que els primers equipaments municipals que es van obrir van ser els esportius. No li sembla pas malament, però es qüestiona si no es podia haver fet el mateix amb la cultura

Finalment, a l’hora de valorar les ajudes per al Desenvolupament econòmic, per al comerç i el consum, la portaveu de Babord assegura que l’Ajuntament de Vilassar de Mar va fer un gran esforç en unes partides en les quals, segons ella, sí que l’oposició hi va poder dir la seva i només lamenta que, potser, van arribar un pèl tard. Ha afegit que és una de les poques qüestions en què han pogut participar els grups de l’oposició.

Després de Juan Díaz (Ciutadans), Quico Zamora (PSC) i Elena López, Babord, pels nostres micròfons desfilaran, properament, els portaveus de Junts i d’ERC-Gent per Vilassar de Mar que tancaran la ronda d’entrevistes dedicades a valorar la gestió municipal en temps de pandèmia.