Elena López (Babord) : “Aquesta legislatura ha vingut marcada pel desgovern i la manca de comunicació”

Aquest divendres 3 de desembre, Elena López (portaveu de Babord a l’Ajuntament de Vilassar de Mar) és la protagonista de la nostra entrevista a l’espai “Parlant de tot” . Aquestes dies, estem xerrant amb els representants de les diferents formacions amb representació municipal al nostre consistori ja que, per la pandèmia, no podem fer la nostra habitual tertúlia política als nostres estudis. López ens ha deixat un titular. Balanç de legislatura per a Babord? Desgovern i manca de comunicació

López assegura que la formació lila té l’obligació de criticar allò que el govern no fa bé i aportar idees i col·laborar amb el que es pugui. Lamenta, la portaveu de Babord, que l’actual legislatura, a la qual li manca un any i mig, ve presidida, segons ha dit, pel desgovern i la manca de comunicació. Ha afegit que el govern “ha pecat d’una manca de planificació i d’una improvisació bestial, no només pel que fa a intentar assolir projectes nous, sinó també pel que fa a la gestió del dia a dia”. Babord aposta per treballar conjuntament els temes que consideren prioritaris.

En aquest sentit, subratlla que Babord s’ha ofert molts cops al govern municipal per arribar a enteses en temes que ells consideren estratègics. Insisteix en què no es va poder fer res, diu. Sempre surt un però. Ha afegit que el govern dona una resposta molt vaga.

Li sap particularment greu aquesta manca d’entesa perquè López recorda que ideològicament Babord és més a prop d’ERC que qualsevol altra formació política present a l’Ajuntament de Vilassar de Mar

Admet, però, haver arribat enteses en el Pla Director de la Bicicleta i en el Pla d’usos de la Zona Agrícola. Dos projectes que, ha dit, molt importants que van en la línia de la defensa del territori i de la sostenibilitat. Segons ella, però, ha estat impossible arribar a acords en altres temes sensibles com l’habitatge.

López també ha volgut parlar de la gestió esportiva de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Vaticina problemes amb la concessió de la piscina municipal, per les reclamacions que està efectuant l’empresa concessionària. En aquest sentit, demana franquesa al Govern en les converses que s’han d’encetar en breu per abordar aquest tema.

Sobre els equipaments culturals, Elena López detalla la proposta de Babord sobre el Museu de la Marina. Ha dit que s’hauria de reobrir. Ha subratllat que es pot fer molta tasca de divulgació del patrimoni i de la història del municipi.

Un altre gran tema és el futur de l’Ateneu i la carpa provisional que el consistori alçarà a la plaça Ventura Gassol mentre durin les obres de reacondicionament. Diu que des de Babord no tenen clar que l’edifici de l’Ateneu per al gran equipament que es vol tenir al poble. On posarien ells, des de la formació lila el nou equipament? A la Plaça Ventura Gassol. Insisteix, López, que la carpa anunciada no serà una carpa. Costarà 450.000 €, diu, en materials de construcció.

I parlant de diners, al gener Ple de Pressupostos que, per a ella, segurament anirà lligat l’aprovació dels comptes a una nova moció de confiança a l’alcalde Damià del Clot, tal com va passar l’any passat.

Finalment, un altre tema espinós és el de la neteja viària i recollida de residus. Contracte vençut des de 2019, segons ella perquè el regidor de Medi Ambient, no va complir amb les seves obligacions.

Resta un any i mig per a les properes municipals. López assegura que les estan preparant amb molta il·lusió i que la seva formació prioritza el col·lectiu per sobre les individualitats. Ha manifestat que ha expressat a Babord la seva disponibilitat a formar part de la propera llista electoral.

Aquest divendres hem escoltat López que ha agafat el relleu de Juan Diaz (Cs) i Quico Zamora (PSC). La nostra propera cita serà amb Laura Martínez Portell, portaveu de Junts Vilassar.