Eleccions al Parlament de Catalunya 21-D. Seguiment de la jornada a Vilassar de Mar

-9 del matí:  A aquesta hora han obert amb total normalitat els 5 col·legis electorals previstos a Vilassar de Mar per aquestes eleccions al Parlament de Catalunya. A Vilassar de Mar poden exercir el seu dret al vot 15.566 persones a les 23 meses electorals repartides en 5 col·legis. L’institut Pere Ribot és el col·legi electoral amb més electors, 5.562 vilassarencs i vilassarenques. El Pérez Sala té un cens de 2.930 persones; a l’Escola del Mar hi poden votar 2.881 electors mentre que al Vaixell Burriac, substitut de la Bressoleta de l’avinguda Montevideo, està preparat per rebre 2.352 votants. Finalment, el Museu Monjo és el col·legi electoral amb menor número d’electors: 1.841. Alguns dels col·legis han presentat cues ja abans d’obrir ja que en ser dia feiner molts votants aprofiten la primera hora per votar i després marxar a treballar. Els col·legis estaran oberts fins a les 8 del vespre. Cal recordar que fa 2 anys, a les mateixes eleccions, la participació a Vilassar de Mar va ser del 84% dels electors, el percentatge de participació més alt aconseguit mai en unes eleccions autonòmiques.

-10 del matí : Degoteig constant de votants en la primera hora de votacions. A Vilassar de Mar, la tònica de la primera hora de votacions d’aquestes eleccions en dia feiner continua sent la normalitat i el degoteig constant de votants però sense generar cues importants. On sí que es genera certa cua és a l’hora de demanar els justificants per presentar a la feina i és que sent dia laboral aquesta és l’opció de molts treballadors i treballadores que volen exercir el seu dret a vot. Des de Vilassar Ràdio hem parlat amb alguns dels votants que consideren el dia d’avui com a molt important per a Catalunya. Per al Toni, que votava al Vaixell Burriac, “avui és un dia molt importat per a mi i per a tots i venim a exercir el nostre dret que és el de votar”. D’altres, com la Montse, també ens han explicat que s’han hagut d’organitzar a nivell d’estructura familiar perquè avui els nens i nenes no tenen classe: “avui és dia complicat, jo estic jubilada i no tinc problemes amb la feina però la meva filla treballa i ens hem hagut d’organitzar amb el nét”.

-11 del matí . L’afluència de votants ha començat a baixar en aquesta segona hora de votacions als col·legis electorals de Vilassar de Mar, després que a primera hora, fins i tot abans d’obrir-se els col·legis, hi haguessin cues de persones que volien votar abans d’anar a treballar. El dia feiner està canviant el ritme de votacions malgrat que al nostre municipi, segons ens han confirmat els membres de meses, al Vaixell Burriac a les 11 h ja havia votat el 16% de l’electorat i al Pérez Sala el 20%, unes xifres elevades respecte a comicis anteriors. El fet de ser dia laborable està fent que moltes persones aprofitin les hores que les empreses donen per votar: “He agafat les 4 hores i també d’altres que tenia pendents, m’ho hagut de combinar perquè el meu fill avui no té classe”, ens explicava una dona que votava al Vaixell Burriac.

 

-12 del migdia : A la tercera hora de votacions es manté la tònica general del principi de la jornada, cap incidència i normalitat en els 5 col·legis electorals.

 

-13 hores: La participació a Vilassar de Mar a les 13 h és del 38’35 % per cent, el 0’40 % menys  que fa 2 anys, en els comicis autonòmics de 2015

-18 hores: La normalitat continua sent la tònica general de la celebració de la jornada a Vilassar de Mar. La participació al nostre poble aquesta hora és de 71’59 %, un 1’48 % més que en els comicis de 2015, que era del 70’1%.

 

Des de Vilassar Ràdio estem emetent cada hora matí i tarda butlletins informatius i quan falti poc per les 8 del vespre, programa especial informatiu de seguiment de la jornada i balanç dels resultats.