Eleccions a la Junta del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya

Aquest dilluns 5 de març se celebren eleccions al Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, ubicat a Vilassar de Mar. Enguany, es renova un terç de la Junta Rectora, és a dir, tres membres titulars i un de suplent; també s’hi  escollirà un interventor de comptes i un suplent. Des de les 11 h fins a les 16 h, al vestíbul del Mercat s’habiliten dues urnes perquè els socis facin efectiu el seu vot. Un cop acabat el període de votacions, es farà el recompte i es proclamaran els elegits. S’hi han presentat tres candidats: Ignasi Ruiz Bruy, majorista de flor tallada, d’Alella; Montse Cros, productora de plantes, de Vilassar de Mar, i Lluís Bartrés, productor de flor tallada, de Cabrera de Mar. El president sortint, Josep Vizcarro, s’ha presentat com a interventor de comptes.

Un cop finalitzat el procés electoral al Mercat, els membres de Junta actuals, els sortints i els nous es reuniran en un acte simbòlic. Finalment, els nou membres resultants escolliran el nou president del Mercat i aquest nomenarà els càrrecs: vicepresident, tresorer, vicetresorer, secretari, vicesecretari i vocals. De moment, no hi ha suplents. A més, es definiran les comissions de treball. Actualment: règim intern, econòmica, promoció i comunicació.

La Junta resultant haurà de fer front a una situació força delicada, tant per al Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya com per al sector català de la flor i la planta ornamental. Els nous reptes a què s’enfronten passen per la redacció d’un full de ruta a curt termini que aplegui objectius comuns per a tots els socis del Mercat; la viabilitat econòmica de l’entitat i, per extensió, del sector, que inclou un pla estratègic a mig termini en col•laboració amb el DAAM; el desenvolupament i la consolidació de noves iniciatives per a la promoció del Mercat, que faci retornar els clients, i mantenir i refermar el lideratge de l’entitat en el sector, entre d’altres.

Leave a Reply