Eleccions 12-M: fins a les 18h, a VdM, ha votat el 50’01% del cens

A Vilassar de Mar, fins a les 18 hores, ha votat el 50,01% del cens, 2,18 punts per sota de les dades de participació de les eleccions de 2021 a la mateixa hora. I és que en els comicis al Parlament de Catalunya, d’ara fa tres anys, al nostre municipi havien votat, a aquesta hora, el 52,19% del cens. Per tant, primera lectura, primer titular, resultats molt semblants, pel que fa a la participació, a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2021 que es van fer, encara, sota les restriccions del coronavirus.

Al global de Catalunya, la participació és del 45.8% només un 0.21% més que ara fa tres anys.

Pel que fa a les dades de participació als sis col·legis electorals de Vilassar de Mar, fetes públiques a les 13:00 i amb el 100% de les meses validades, al nostre municipi havia votat el 30,72%. 4,76 punts per damunt de les eleccions d’ara fa tres anys. Les de 2021. Compte insistim,perquè sempre fa de difícil comparar els dos resultats ja que, en aquella ocasió, 2021, es va votar sota les restriccions de la pandèmia del coronavirus.

S’ha de tenir en compte que, oficialment, els col·legis electorals tancaran a les 8 del vespre. Ara bé, tant ERC com Junts han demanat a la Junta Electoral Central que s’allargui la jornada de votació. I és que, avui i a primera hora, s’ha ocasionat un caos sense precedent a Rodalies per un robatori de coure a l’estació de Montcada Bifurcació, que han deixat sense trens el servei a pràcticament tot Catalunya i Barcelona, en especial. Tant Junts com ERC han fet arribar un escrit a la Junta Electoral especificant que, al seu entendre, la situació ferroviària viscuda condiciona els resultats.

Les Juntes Provincials de Tarragona, Girona i Lleida han decidit inhibir-se i tot plegat és sobre la taula de la Junta Electoral Central que haurà de prendre una decisió abans de les 8 del vespre: per si s’allarga, o no, la jornada electoral. Ho ha de fer abans que els col·legis tanquin i comenci un escrutini que, com ja s’ha anunciat, anirà força ràpid.

Tal com estan les coses, quan faltin cinc minuts per les 8 del vespre arrencarem, en directe el nostre programa especial eleccions 12-M. Serem, una vegada més i, en tant que ràdio pública, al teu costat amb tota la informació de les eleccions al Parlament de Catalunya des de l’òptica, des del prisma de Vilassar de Mar. El programa el podràs escoltar tant al 98.1 de la Fm com online.

A les 8 del vespre, doncs, es publicaran els primers sondejos i es donarà el tret de sortida al nostre programa presentat i dirigit pel nostre company Jaume Cabot. Al capdavant de la redacció d’Informatius i d’un munt de col·laboradors i col·laboradores als quals, des de ja, els volem donar les gràcies per l’enorme feina desinteressada que faran.

Per tant, serem els primers en acostar-te, òbviament, les dades dels escrutinis de les diferents meses repartides en els sis col·legis electorals de Vilassar de Mar.

Connexions en directe, anàlisi i les opinions de les diferents persones portaveus de les formacions polítiques que opten a escons a la Cambra catalana. Una primera ronda en la qual valorarem les dades de participació i una segona ronda en la qual escoltarem com analitzen els resultats oficials de les votacions tant a Vilassar de Mar com a Catalunya. Avui, a Vilassar de Mar hi ha 16.080 persones convocades a les urnes que es reparteixen en les 25 meses repartides en els 6 col·legis electorals del nostre municipi.