El zoo també es desconfina

El Zoo de Barcelona va reobrir les portes després de tres mesos de confinament forçat. Però els cuidadors i veterinaris han seguit treballant a les instal·lacions, asseguren que han viscut situacions insòlites.

El maresmenc Antoni Alarcón, Director del Zoo, ha explicat a Vilassar Ràdio que han rebut la certificació Global Safe Site Excellence, que certifica que els procediments de prevenció, higiene, seguretat, neteja i desinfecció exigits davant la covid-19 s’implementen adequadament. A més, és el primer parc zoològic de tot l’Estat a obtenir el segell Safe Tourism Certified.

“Un zoo sense visitants no té sent, tenim una sensació agredolça, hem treballat per implementar mesures i que els visitants, tot i que només amb un 50% de l’aforament, torno a formar part del nostre día a día”. Antoni Alarcón, Director del Zoo de Barcelona.

Durant el confinament hi ha hagut força naixements, primats, lèmurs, gaseles, ocells… però el naixement més especial ha estat el de dues cries de Lirian Blanc, un antílop extingit de la natura, i que a més ha portat sorpresa doble, ja que una d’elles ha nascut d’una mare que es pensaven que era estèril. La interacció amb cuidadors aquests mesos ha estat més especial i activa que mai.

Un dels reptes post confinament és reforçar l’educació i la sensibilització amb l’aplicació de noves tecnologies, entre altres, per les persones que visitin la instal·lació.

Alarcón explica que les pandèmics vénen motivades per l’alteració dels ecosistemes, per exemple les d’origen víric, és quan el virus passa a un hoste intermedi, amb un ambient humà. A partir d’aquí s’accelera tot.

El zoo doncs, ja es pot visitar amb la recomanació de comprar entrades de manera anticipada, ja que només poden albergar el 50% del seu aforament. Les mesures per evitar contagis estan a l’ordre del dia d’un dels equipaments més emblemàtics de la capital catalana.

Foto: https://www.zoobarcelona.cat