El web de l’Ajuntament torna a obtenir el segell de transparència Infoparticipa

Vilassar de Mar ha tornat a rebre el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB, que avalua amb 52 indicadors els webs municipals. El web de l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha tornat, per cinquè any consecutiu, a estar reconegut amb el Segell Infoparticipa, amb un 94,23% d’acompliment dels indicadors.

Vilassar de Mar compleix amb 49 dels 52 indicadors demanats al Segell Infoparticipa 2018 . Tot i estar publicat al web municipal, des del LPCCP no s’han comptat com a òptims els indicadors 7 i 8 relatius a les retribucions dels representants polítics i les declaracions d’activitats i bens dels càrrec electes. Enguany demanaven que la informació d’aquests dos indicadors estigués penjada a la fitxa de cada electe i no a l’apartat d’Ajuntament, que és on està actualment publicat al web municipal. Els aspectes avaluats pel LPCCP giren al voltant de cinc àrees: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics (pressupostos, salaris, contractacions, subvencions…), com informen de la seva gestió i quines eines de participació proporcionen.

Els guardons de la sisena edició del Segell Infoparticipa 2018 es lliuraran el proper 13 de març. Quan el Laboratori de Comunicació Pública va començar les seves avaluacions, Vilassar de Mar complia un 63% dels criteris. A la 2a edició, any 2014, complia amb el 95,15%, a la 3a edició, any 2015, amb el 96,15%, a la 4a i 5a edició, 2016 i 2017, amb el 98,08%.