El web municipal rep el Segell Infoparticipa 2017

La pàgina web de l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha tornat a rebre el Segell Infoparticipa 2017 a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB, que avalua amb 52 indicadors els webs municipals. El web de l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha tornat, per quart any consecutiu, a estar reconegut amb el Segell Infoparticipa, amb un 98,08% d’acompliment dels indicadors, la mateixa puntuació que l’any passat. Vilassar de Mar compleix amb 51 dels 52 indicadors demanats i es situa entre els 6 municipis del Maresme amb més bona puntuació.

Els aspectes avaluats giren al voltant de cinc àrees: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics (pressupostos, salaris, contractacions, subvencions…), com informen de la seva gestió i quines eines de participació proporcionen.

Els guardons de la cinquena edició del Segell Infoparticipa 2017 es van lliurar ahir dimecres 25 d’abril a l’auditori de l’edifici del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. Per part de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, la regidora de Comunicació, Montse Gual, va recollir el guardó. Per arribar a complir el 100% dels indicadors de transparència, falta que la pàgina web del consistori ampliï la part destinada a la carta de serveis. Quan el Laboratori de Comunicació Pública va començar les seves avaluacions, Vilassar de Mar complia un 63% dels criteris. A la 2a edició, any 2014, complia amb el 95,15%, a la 3a edició, any 2015, amb el 96,15%, i a la 4a edició, 2016, amb el 98,08%.