El Viridalia Fòrum 2024 ha obert les seves portes

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, amb seu a Vilassar de Mar, acull des d’aquest dijous el Viridàlia Fòrum 2024, organitzat per l’Associació d’Agricultors Viveristes de Barcelona. De periodicitat biennal, aquest certamen, dirigit als professionals del sector de flor i planta de Catalunya, compta enguany amb una participació de 16 empreses productores de planta i 14 d’indústries auxiliars del sector.

En la jornada inaugural, Joan Roig, president de l’Associació d’Agricultors Viveristes de Barcelona, ha destacat que és una edició marcada per l’episodi de sequera que afecta Catalunya i ha destacat les novetats en el format: una única ubicació i un cicle de conferències tècniques d’interès sectorial amb temàtiques relacionades amb la jardineria, el verd urbà i el paisatgisme, entre altres. Per la seva part, la presidenta del Mercat de Flor, Mercè Martínez, ha afirmat que és un orgull pel Mercat ser la seu d’aquest esdeveniment i ha desitjat que Viridalia Fòrum es converteixi en el punt de trobada del futur del sector. Elsa Bonaventura, directora dels Serveis Territorials, en representació de la Generalitat, ha ressaltat la resiliència del sector davant les adversitats i ha destacat l’impuls que el Viridalia suposa per analitzar els reptes i les oportunitats del sector. Finalment, Laura Martínez, alcaldessa de Vilassar de Mar, ha donat la benvinguda a Vilassar de Mar a totes les persones assistents i com a ajuntament ha mostrat el suport institucional a tots els productors i empreses del sector i els ha felicitat per ser punters en innovació i ha destacat la seva capacitat de resistència i adaptació a la situació actual de sequera.

A més de les conferències, l’àrea exterior del Mercat -en una superfície de prop de 2.000 m²- presenta dues zones d’exposició (vegetal i indústria proveïdora), i compta amb espais de trobada i networking.