El Vilatzara tanca curs debatent sobre l’experimentació científica amb animals

Hem tancat la Tertúlia Jove amb els alumnes de l’Institut Vilatzara. I és que s’acosten els examens de final de curs i és moment d’encarar la recta final. En aquesta ocasió, han estat els propis alumnes de 4rt d’ESO els qui han escollit el tema de la tertúlia. Volien reflexionar sobre l’experimentació científica amb els animals. Dijous vinent, acabarà aquesta secció amb la presència dels alumnes del Pere Ribot.

L’Àngela, l’Aitana, l’Ilias, l’Eric i l’Ivan volien xerrar davant els nostres micròfons al voltant de l’experimentació científica amb en animals. L’Àngela resumeix la posició d’entrada. Tots, amb alguns matisos, hi coincideixen: “És necessari, però també sap greu”. Per la seva banda, L’Aitana creu que experimentar amb animals pot ser una bona oportunitat per avançar mèdicament, però que “sovint, ens oblidem de la consciència dels animals”.

L’Ivan fa un pas més enllà. Pensa que “no és just” sacrificar tants animals i creu que en el futur s’obriran noves vies d’experimentació com la biomedicina. Creu que els robots arribaran a substituir micos, rates i porcs.

Plantegem si com la majoria d’experiments es fan amb rates, la societat no pren massa consciència del paper d’aquests rosegadors que, d’altra banda, ja són criats per aquesta finalitat. Si ho fessin amb cavalls o gossos? Les opinions, aquí, canvien.

Interessant debat sobre fronteres ètiques, beneficis mèdics i maltractament animal de la mà dels alumnes de 4rt dESO del Vilatzara. Ells ja es tanquen per atacar els examens finals. Dijous vinent, serà el darrer torn de la Tertúlia Jove de Vilassar Ràdio amb els alumnes del Pere Ribot que s’acomiadaran també d’aquest espai que ens ha acompanyat durant tota la temporada.

Escolta la tertúlia aquí.