El vilassarenc Martí Zamora entrena l’equip de bàsquet de Hanau

 

Marxem cap a la bonica ciutat alemanya de Hanau, propera a Frankfurt. i ens interessem per com li va la Lliga al seu equip de bàsquet que és a la Tercera Divisió. Estan contents. Els White Wings (Ales blanques) han guanyat els dos partits de lliga que han disputat. I la banqueta té accent vilassarenc. El coach és Martí Zamora. El tècnic vilassarenc ens explica com ha anat a parar a Alemanya. Després de set anys entrenant a França ha acabat al costat de Frankfurt previ pas per l’Àfrica. Està molt content d’estar a Alemanya.La recepta del tècnic vilassarenc és la d’anar aprenent cada dia.

Martí Zamora porta, ja, un enorme periple esportiu a les seves esquenes. Va començar a jugar al Club Bàsquet Vilassar de Mar, en dues etapes diferents, i ben aviat va començar a entrenar. A Cabrera, Argentona i a Granollers. Al Vallès Oriental, darrera parada catalana abans de fer el salt internacional. Del premini femení de Cabrera de Mar al sènior del Hanau. I, amb bons resultats. De moment, líders. Dues victòries en els dos partits disputats fins ara .

La Tercera Divisió alemanya és molt semblant a l’espanyola. Això sí, als seus jugadors els hi falta la picardia llatina. Mancança que solucionen amb la disciplina.

Però…. com és Martí Zamora a la banqueta? Intenta donar molta confiança als jugadors i l’objectiu és que sigui un equip amb molt de ritme. Es comunica amb el seu roster en anglès. Els seus jugadors pregunten per on és Vilassar de Mar, s’interessen per la situació política catalana però, sobretot, tenen enveja del sol. I és que, a mitjans d’octubre, a Alemanya ja fa fred, no hi ha gaire sol. Els hi encanten Barcelona i Mallorca.

Satisfet de la seva feina, Zamora gaudeix de la bonica ciutat de Hanau, amb moltes estàtues dels Germans Grimm i molt a prop de Frankfurt.