El vilassarenc David Martos dirigeix el programa de TV3, “Vosaltres mateixos”

El vilassarenc David Martos, als seus 32 anys, és el director del programa de TV3, “Vosaltres mateixos”. Es tracta d’un seguit d’entrevistes i de moments televisius dels quals el presentador de l’espai, l’Andreu Buenafuente, no en sap res abans. 

Escolta l’entrevista realitzada a l’espai “Parlant de tot”:

Martos, amb anys d’experiència, com a col·laborador de Vilassar Ràdio va fer quilòmetres i quilòmetres de rodatge, amb nosaltres, per ser, avui, qui és. L’home que fa les assistències per tal que en Buenafuente marqui el gol.

Cap de guionistes de Buenafuente, anys vivint a Madrid i, ara, dirigint el “Vosaltres mateixos”.

Primera sorpresa, en Martos torna a la que ha estat casa seva. Amb innovacions tècniques que l’agafen a contrapeu. Li costa fer ús d’algunes funcions la taula de so.

Ens ha explicat que l’equip que ell dirigeix ho prepara tot per tal que l’Andreu Buenafuente sigui el primer sorprès. Entrevista, xerra, i aquesta és una de les seves virtuts, amb gent que ni coneix ni en té cap informació prèvia.

En aquest programa televisiu veiem gent que explica anècdotes, històries sorprenents o habilitats impossibles. És el que han fet.

A “Vosaltres mateixos” s’han trobat amb situacions histriòniques com un senyor que volia fer en burro la Volta a Catalunya o una monja que, abans d’entrar al convent, era periodista i va entrevistar Buenafuente l’any 1996. Compte perquè se’ns revelava com un excel·lent pitoniso.

I dit i fet. Durant el procés de càsting, Martos explica que va anar-hi gent de Vilassar de Mar amb les seves anècdotes o habilitats. El programa ha anat fent una evolució. De les entrevistes pures i dures a la recerca del moment televisiu d’impacte.

La factoria de la productora El Terrat encara no sap, a hores d’ara, si hi haurà una segona temporada d’aquest espai. Sabem que estan treballant en un nou projecte, amb Martos al capdavant, però del qual no en pot parlar.

Sempre ens fa il·lusió que visitin la ràdio excol·laboradors. David Martos va fer tres programes amb nosaltres. El “Planeta Martos”, que va durar quatre temporades, el “Fugint d’Estudi” i l’”Estem Perdent els Papers”, els tres en directe,  esquitxats de trucades, que li van permetre acumular experiència i hores de vol.

I com tot plegat va de sorpreses, hem trucat a la persona que li signa les nòmines. Com a “Vosaltres Mateixos”, en Martos no en tenia ni idea que havíem contactat amb Andreu Buenafuente, que ha intervingut en directe. Ha recordat la importància de les ràdios locals, com la del nostre poble, i ha explicat que les seves primeres passes radiofòniques les va fer, de jovenet, a Ràdio Reus, emissora local privada associada a la Cadena SER. “A la ràdio local s’aprèn tot”, diu Buenafuente.   

Doncs ja ho sabeu, “Vosaltres mateixos”, a TV3