El vilassarenc Alfons Mena celebra 100 anys

No tots els dies es fan 100 anys. Nascut el 27 de setembre de l’any 1921, el vilassarenc Alfons Mena Calvet celebrava, aquest dilluns, els seus primers 100 anys de vida. I ho feia amb un berenar al Xivarri envoltat dels seus companys de tertúlia setmanal. Primer, dinar amb la família i després, aquest farmacèutic amb una llarga trajectòria professional a seves esquenes, va rebre la visita sorpresa de l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, que va voler ser al seu costat en un dia tan especial per al nostre veí centenari. Del Clot va destacar que Mena és “un dels pocs savis que queden al nostre poble”.

Alfons Mena estava cofoi celebrant un segle de vida. He passat un dia molt agradable, ens assegura. I, és clar, bons regals; alguns dels quals, ens confessa, “estan de camí”.

Li demanem a Alfons Mena quins records li venen al cap en el dia en el que compleix 100 anys. “No tothom és bona persona”, reflexiona, “com jo em pensava”.

Amb tants anys al damunt, les ha vist de tots colors. Fins i tot la guerra Civil espanyola. Ell era membre de la Lleva del 42. Just la que venia després de la la Lleva del Biberó. Amb reclusió, inclosa, en un camp de concentració

I és que, absolutament actiu als seus 100 anys, ens confessa que sempre vol evitar l’avorriment. I per acabar-ho de rematar, qui li ho havia de dir, va haver de viure, com tots, un confinament. En les desgràcies “és quan ens coneixem”, assegura. En plena entrevista, apareix per felicitar-lo, l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot.

Una visita que a Alfons Mena li va fer molta il·lusió. Damià del Clot remarca que Mena, bufant 100 espelmes, “és un dels pocs savis que ens queden a Vilassar de Mar”.

Alfons Mena, als seus 100 anys, segueix llegint, ens diu, la Constitució espanyola amb la voluntat d’entendre-la. “No és democràtica”, ens assegura