El vilassarenc Aleix Viu Cotolí, a la graella de sortida del GP de l’Argentina de Moto 3

Com un nen amb sabates noves. El pilot vilassarenc Aleix Viu Cotolí viurà, aquest diumenge a partir de les cinc de la tarda, el seu gran somni. Cremarà goma al Gran Premi de l’Argentina de Moto 3 substituint al lesionat Albert Arenas. Viu Cotolí, que es preparava per a una cursa a Estoril, va haver de fer les maletes a cuita corrents i sortir rabent cap al circuit Termas de Rio Hondo. Viu Cotolí, que defensa els colors de l’Àngel Nieto Team, viurà la seva segona gran experiència mundialista, doncs ja va gaudir d’una wild car per participar en el GP de Catalunya de 2017.

Després que Arenas es fes mal en un accident de bicicleta, aquest dilluns, Viu Cotolí es va convertir en l’opció més clara dins del si de l’Àngel Nieto Team per pujar-se a la KTM. Tot plegat va anar “molt ràpid”, com explica en Kike Viu, pare del pilot de Vilassar de Mar. Trucada exprés “aquest mateix dilluns a la nit i a fer les maletes de Portugal a Argentina”. La feina de Viu Cotolí no ha passat desapercebuda. Els responsables de l’equip van pensar que podria ser la millor opció: “la seva velocitat i el seu coneixement de la KTM han estat els seus grans arguments”, explica Kike Viu.

A son pare, al pare de la criatura, se li trenca la veu quan admet que el pilot de Vilassar de Mar “és a les portes del seu gran somni”. Aleix Viu Cotolí no va a la cita verge del tot. Ja va debutar en el Gran Premi de Catalunya de 2017, amb l’esquadra 42 Motorsport d’Àlex Rins, però “va tenir molts problemes amb la moto i no va poder demostrar els seu veritable potencial”.

Diumenge, a l‘Argentina, per abordar el traçat de Termas de Rio Hondo que el de Vilassar de Mar coneix… des del sofà. “Només l’ha vist per la televisó i per la PlayStation”.

El pilot vilassarenc, que ha estat subcampió de la Red Bull Rookies Cup els anys 2016 i 2017, tindrà com a company en el box argentí el també jove Raúl Fernández, actual campió del món junior, a qui Viu Cotolí vol destronar aquest 2019. I és que a en Kike Viu li agrada de tocar de peus a terra. Recorda que “l’objectiu de l’Aleix per aquest 2019 és el Mundial Junior”.

Aleix Viu Cotolí espera que el semàfor del traçat de Termas Rio Hondo s’apagui per complir el seu somni en un traçat ultra modern, de 4.806 metres, amb nou revolts a la dreta i cinc a l’esquerra i en el qual, per exemple, les moto GP poden arribar a la barbaritat de 330 km/h.