El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va visitar diumenge Vilassar de Mar

Aquest passat diumenge 24 de gener, Vilassar de Mar va rebre la visita del vicepresident del govern de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès. Va visitar un dels sectors econòmics més important del nostre municipi com és el Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya i va tenir una reunió de treball amb el govern municipal per interessar-se per la situació que travessen els diferents sectors econòmics de Vilassar de Mar.

Aragonès va anunciar un pla de xoc per ajudar els damnificats per la crisi econòmica derivada del coronavirus i va mostrar el seu suport a l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, denunciat la setmana passada per la pancarta “Llibertat presos polítics” que hi havia a la seu consistorial del nostre municipi.

Damià del Clot, alcalde de Vilassar de Mar, va valorar molt positivament la visita del vicepresident Aragonès que es va interessar pels diferents sectors econòmics del nostre municipi. Per a Del Clot és molt important que el teixit local del nostre poble hagi pogut intercanviar opinions amb ell.  

Pere Aragonès va explicar la seva visita al Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, on va mantenir una reunió,  destacant que, si bé els productors de casa nostra ho havien passat força malament, especialment, en el primer confinament, ara, i segons va dir, encaren el futur amb moltes ganes

En aquest sentit, Aragonès va celebrar els reptes de futur del Mercat de la Flor i, tot i admetre que va ser un sector que va patir molt durant l’any passat, va recordar que sempre tindran al seu costat tant la Generalitat com l’Ajuntament de Vilassar de Mar en el lideratge que exerceix al Baix Maresme

Aragonès ha recordat que és un sector que inclou més de 300 petites empreses, que ha patit com la resta de sectors econòmics , que s’ha reinventat i s’ha adaptat a les noves necessitats de consum i ha afegit que la capacitat de flexibilitat és el que dona fortalesa.

El vicepresident de la Generalitat va aprofitar, també, per reunir-se a l’Ajuntament de Vilassar de Mar, on va signar al llibre d’honor del consistori, per tal de saber, de primera mà, com ho estan passant els sectors productius del nostre municipi amb aquesta crisi i conèixer de primera mà com han viscut la situació els àmbits de comerç, restauració, indústria i serveis. Ha escoltat les necessitats que li van plantejar els representants d’aquests sectors i els hi va explicar els esforços que s’estan fent per afrontar la difícil situació actual  des del govern català i des de l’administració local, és a dir, des de l’Ajuntament.

En aquest sentit, Aragonès va aprofitar per explicar les diferents propostes amb les que treballen els agents socials per ajudar els sectors econòmics afectats per la pandèmia

Pere Aragonès també va avançar a Vilassar de Mar els quatre eixos d’aquest pla de xoc: suport als autònoms, als treballadors amb ERTOS, a la formació i a les petites i mitjanes empreses.

Aragonès va recordar que l’any passat el govern de la Generalitat va injectar 837 milions d’euros per ajudar els sectors més afectats i va anunciar que les ajudes es multiplicarien els primers mesos d’aquest 2020. En aquest sentit, va fer una crida al govern espanyol perquè també “hi posi de la seva part”, va dir.

Aragonès no va volar marxar de Vilassar de Mar sense expressar el seu suport a Damià del Clot, alcalde del nostre municipi que va ser denunciat per VOX per la pancarta “Llibertat presos polítics” ubicada a l’edifici de l’Ajuntament.

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya va marxar de Vilassar de Mar molt satisfet, va dir, per la intensa visita i la nodrida agenda que va tenir ahir.