El Servei mancomunat de Mobilitat Internacional per a Joves es consolida i s’ampliarà a més municipis

rdpmobilitatinternacionalEncara no ha finalitzat el termini fixat com a prova pilot, però els resultats són força satisfactoris per als 8 municipis que actualment presten el Servei de Mobilitat Internacional per a Joves i per al Consell Comarcal, que és qui el coordina. La valoració dels 4 primers mesos de funcionament és positiva i les expectatives per a 2013 són d’expansió. Hi ha 10 municipis més de la comarca que ja s’han mostrat interessats a participar-hi. En 3 mesos s’han atès 77 joves, 25 dels quals han concertat entrevista presencial. Aquests, principalment, s’han interessat per treballar i aprendre idiomes a països de parla anglesa: Anglaterra, irlanda, EEUU, Austràlia…etc. El 50% dels joves que han rebut assessorament presencial han estat de Vilassar de Mar i de Sant Cebrià de Vallalta.

Cada vegada són més els joves que volen viatjar a l’estranger per ampliar estudis, millorar el coneixement d’idiomes, fer intercanvis, participar en projectes de voluntariat internacional o buscar feina, entre d’altres. Aquestes inquietuds, de vegades, es veuen frenades per manca d’informació i per desconèixer els recursos i les diferents alternatives disponibles . Des del Maresme s’ha volgut ajudar els joves que tenen aquestes inquietuds a realitzar el seu projecte personal de mobilitat internacional i dur-lo a terme sota l’assessorament i l’orientació de professionals. Amb aquest objectiu es va posar en marxa el passat mes de setembre el Servei de Mobilitat Internacional per a Joves, un servei mancomunat i coordinat des del Consell Comarcal. Hi participen els municipis de Cabrera de Mar, Cabrils,Calella, Òrrius, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna i Vilassar de Mar.

Els tècnics locals han rebut una formació específica que els permet atendre les consultes dels joves i fer una primera orientació que, en funció de la demanda, es deriva cap a l’espai d’atenció presencial del Servei de Mobilitat Internacional que s’ha ubicat a l’equipament de Can Jorba (Vilassar de Mar), municipi des d’on va sortir la proposta de crear el servei. A més de les consultes personalitzades, el Servei ha realitzat tallers divulgatius: “Feina i Pràctiques a l’estranger” (aVilassar de Mar i a Calella), “Oportunitats a Europa” (a Cabrera de Mar), i “Iniciatives i Intercanvis” (Cabrils). El 26 de febrer se celebrarà el taller ” Voluntariat i Estades” a Sant Pol de Mar i Sant Cebrià de Vallalta acollirà el 21 de març el taller “Treball i estades a l’estiu”.