La Didaltruck arriba a Vilassar de Mar el 5 de maig

Primer va ser la Reparatruck, aquella furgoneta que ens ensenyava a arreglar els nostres petits electrodomèstics per allargar-los la vida útil. Ara arribarà, des de dijous 5 de maig, cada dues setmanes, la Didaltruck a Vilassar de Mar. Com el seu nom indica, ens ensenyaran com donar una altra oportunitat a la nostra roba. L’objectiu, és clar, criteris mediambientals i de reciclatge. Trobaràs la Didaltruck, davant de la Biblioteca, de 4 a 7 de la tarda. Dijous sí; dijous no. No cal dir que el servei és gratuït

Tens una peça trencada o tacada, que ja no et val o que ja no t’agrada? La Didaltruck t’ensenya a cosir, arranjar i a realitzar tècniques d’upcycling per a transformar les teves peces de roba i allargar-les la vida.

Andrea Membrano, la responsable de comunicació de Solidança Roba Amiga, ha explicat que a través d’una furgoneta molt visual porten un servei d’autoreparació tèxtil on un una persona tècnica ensenya a reparar i customitzar la roba i allargar la vida a les peces de roba. Es tracta d’un projecte subvencionat per l’Agència de Residus, amb el programa “Roba a mida”.

Només has de portar les teves peces de roba i ganes d’aprendre. Membrano detalla els tres tipus de servei que ofereix la DidalTruck: s’hi pot portar una o vàries peces de roba; es fa arranjament ( baixos del pantaló, canviar cremallera , arreglar un forat): customització (tapar una tapa  amb una butxaqueta o ornament), upciclyng (transformació de la roba: per exemple, d’un pantaló fer una bossa).

La valoració que fan, des de Solidança, tant de la Reparatruck com de la DidalTruck és molt positiva tant pel que fa a les persones  ue van  a reparar com pel que fa a les que van a preguntar.

Se’ls explica quin és el projecte social de “Solidança” que impulsa les iniciatives d’innovació per la prevenció de residus; quin impacte positiu té  aquest projecte sobre el medi ambient, etc…

Solidança és una entitat social amb més de 25 anys d’experiència que es dedica a promoure la inserció sociolaboral de persones que es troben en situació de vulnerabilitat social de l’entorn i aquesta acció la realitza a través de la formació professionalitzadora i de l’empresa d’inserció; l’activitat econòmica es realitza a través de l’activitat al medi ambient.

Aquest projecte compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, que té per objectiu fomentar la prevenció de residus i la sensibilització ambiental, a través de la gestió de residus i l’economia circular.

Ja ho saps. A partir del dijous 5 de maig, la Didaltruck, el servei gratuït per fomentar la prevenció del residu tèxtil a través de la costura, l’arranjament i l’upcycling,  visitarà Vilassar de Mar cada 15 dies. Sempre en dijous. De 4 a 7 de la tarda. Totes i tots, a cosir.

Per a més informació, cal entrar al web solidanca.cat o bé trucar al  93 685 44 34