El Rotary Club Vilassar Burriac està recollint fons per a la vacunació contra la polio a Àfrica i Àsia

Aquest dissabte 24 d’octubre se celebra el Dia Mundial contra la polio. La poliomielitis és una malaltia infecciosa vírica que provoca paràlisi infantil i que es transmet, de persona a persona, per via fecal-oral. Avui està pràcticament eradicada a tot el món, si bé encara apareix en alguns països de l’Àfrica i de l’Àsia. Des del Rotary Club Vilassar Burriac, el seu president, Andreu Boher, ha explicat que estan recaptant fons per ajudar a què la vacuna, tan habitual en el nostre món, pugui arribar a nens i nenes afectats.

 El farmacèutic Miquel Àngel Ormac, membre del Club Rotary vilassarenc, explica que l’objectiu és distribuir les màximes vacunes possibles a nens i nenes de tots els continents. Els rotaris ja han aportat, a nivell mundial, més d’un milió i mig d’euros en campanyes enfocades, principalment, a l’Afganistan, Nigèria i el Pakistan.

El Rotary Club Vilassar Burriac va ser una iniciativa d’un grup de vuit amics que s’anava reunint a finals del 1988. La iniciativa partia d’un membre del Rotary Club Mataró, Jaume Roure, que va apadrinar-los creant aquesta entitat pròpia que cobreix diferents municipis del Baix Maresme des del centre de direcció de Vilassar de Mar.

Al món es calcula que aquesta entitat fundada a Chicago fa 115 anys aglutina un milió 200.000 socis repartits en 35.000 clubs desplegats per tota la superfície de la  terra.

El seu secretari, en Jordi Montsec, vol trencar mites, diu. Avui no hi ha l’elitisme amb el que la societat els etiqueta. Són grups d’amics que es busquen amb objectius comuns. Un dels quals és la filantropia i la  voluntat és servir la comunitat.

Algunes de les accions que han fet a Vilassar de Mar han estat, per exemple, patrocinar el monument que hi ha a la plaça de Vicenç Casanovas i van col·laborar en la instal·lació de l’ascensor que hi ha a la façana de l’escola Pérez Sala del nostre municipi. També es van ocupar, per exemple, de les cadires de l’antic Patronat, han col·laborat amb la Marató de TV3, van ajudar a finançar molts llits que trobem al Casal o, més recentment, el subministrament de mascaretes i bates per lluitar contra el coronavirus

Material aquest, per cert, que en el seu moment va arribar cortesia d’altres clubs rotarys com els de Corea del Sud, Taiwan o Itàlia.

Des del Club Rotary Vilassar Burriac també han patrocinat beques d’intercanvi amb estudiants i han celebrat xerrades, conferències i algun viatge de tant en tant. Un club que es financia amb les aportacions dels socis.

Actualment el Club Rotary Vilassar Burriac està format per 8 socis que es reuneixen cada dijous al Restaurant Hostal de la Plaça a Cabrils. Per coneixe’ls de ben a prop pots visitar el web de l’entitat.