I Challenge Costa de Barcelona-Maresme

El diumenge 4 d’octubre el Maresme tornarà a viure un dia sense cotxes a la Nacional II amb motiu de la celebració del I Challenge Costa de Barcelona-Maresme, un triatló de distància ironman únic a tot Espanya per la seva projecció internacional i per la quantitat d’esportistes que aplega. La prova ciclista transcorrerà exclusivament per la N-II, fet que ocasionarà el tancament d’aquesta carretera als cotxes (entre Calella i El Masnou) durant 12 hores.

Els 2.000 triatletes que participaran en el Challenge Costa de Barcelona-Maresme hauran de nedar 3.800 metres al mar, agafar la bicicleta per fer 180 kilòmetres i després còrrer una marató (42 km). El circuit, que ja es va provar el passat 24 de maig en el triatló de mig recorregut, ha patit canvis per a adaptar-lo a les noves distàncies i a les necessitats específiques d’una prova esportiva d’aquestes característiques.

Les modificacions més significatives afecten a la prova ciclista que es realitzarà exclusivament pel traçat de la N-II. Els esportistes sortiran de Calella, després d’haver fet la prova de natació, i passaran pels municipis de Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar i El Masnou. A l’alçada de l’estació de Renfe d’aquest municipi els triatletes giraran i tornaran fins a Calella. Per poder completar els 180 quilòmetres, aquest circuit es farà dues vegades i la tercera volta serà fins a Mataró (a la rotonda de Laia l’Arquera) des d’on tornaran a Calella per a començar els 42 quilòmetres de cursa a peu. Els triatletes faran quatre voltes a un circuit que transcorre entre Calella, Pineda de Mar i Santa Susanna (Passeig Marítim i trams urbans paral•lels).

La realització de la prova ciclista afectarà el trànsit en la N-II. Per tal de garantir la màxima seguretat en la competició, la carretera N-II restarà tallada a la circulació de vehicles a partir de 2/4 de 7 del matí. Es calcula que es podrà restablir a 2/4 de 7 de la tarda. L’alternativa per al trànsit rodat serà l’autopista C-32. L’acord al qual han arribat el Consell Comarcal del Maresme, l’ajuntament de Calella i la concessionària Acesa permetrà que els usuaris que siguin desviats cap a l’autopista puguin circular sense pagar peatge.

A Vilassar de Mar, tant la Policia Local com una trentena de voluntaris informaran, per diferents punts de la localitat, de les afectacions de trànsit que comportarà la celebració d’aquesta prova esportiva.

Leave a Reply