El projecte ‘Cultura emprenedora a l’escola’ ja torna a estar en marxa

L’alumnat de cinquè de primària de les escoles Vaixell Burriac, Escola del Mar i Franciscanes Vilassar de Mar participen un curs més en el projecte “Cultura emprenedora a l’escola” (CUEME), de la Diputació de Barcelona. Al llarg del curs creen una cooperativa i fan totes les passes per posar-la en marxa, elaboren productes i fan la seva venda en un mercat al carrer.

L’Ajuntament, des de les regidories de Desenvolupament Econòmic i d’Ensenyament, coordina i dona suport a les escoles en el projecte que té com a objectius desenvolupar valors de cooperació i participació democràtica així com la iniciativa, la creativitat, la responsabilitat, la presa de decisions i el treball en equip de l’alumnat participant. Els i les alumnes són protagonistes i decideixen de forma democràtica i autònoma diferents aspectes, com ara: el nom de la cooperativa, el capital social que aporten, el producte que faran, el nom i el logotip, el sistema de producció i la destinació de part dels beneficis a u05na finalitat altruista.

Divendres passat, els nens i nenes de la cooperativa ‘The Original Coop 26’ de l’escola Franciscanes Vilassar de Mar van visitar l’Ajuntament per fer el registre de la seva cooperativa mitjançant l’aportació de l’acta de constitució i els estatuts. Els i les cooperativistes van ser rebuts pel regidor d’Ensenyament, Jordi Tapias, que els va ensenyar la sala de plens. Allà, els infants li van poder explicar com ha estat la creació i posada en marxa de la seva cooperativa. L’alumnat de 5è de l’Escola Vaixell Burriac i de l’Escola del Mar també participa en el projecte CUEME i també estan creant les seves cooperatives escolars.