El programa radiofònic “Peluts”, guardonat amb el premi FEDAN al periodisme

El programa “Peluts”, de Mataró Ràdio, va rebre dissabte 24 d’octubre el premi FEDAN al periodisme, que atorga la Federació d’Entitats pro Drets dels Animals i la Natura. “Peluts” és un espai setmanal de la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM), que, a més de poder-se escoltar a l’emissora municipal de Mataró, es pot seguir a través de diverses emissores locals de tot Catalunya, entre les quals es troba Vilassar Ràdio, que l’emet tots els dimarts de 2/4 de 6 a 2/4 de 7  de la tarda. L’SPAM és l’empresa que gestiona, des de l’any 2005, el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC), una instal•lació municipal de Mataró que està situada al carrer de Galícia i el refugi de Cal Pilé, a la capital de la nostra comarca. El guardó es va lliurar el darrer cap de setmana en el marc del V Saló Animaladda pel Benestar i la Defensa de l’Animal Abandonat, certamen solidari organitzat per l’Associació Defensa Drets Animals (ADDA).

El programa, que dura aproximadament una hora, està conduït per la periodista Dúnia Ramiro i consta de diferents seccions:
– Adopcions urgents: contacta amb un dels tres refugis que gestiona la SPAM per promocionar l’adopció de l’animal entre els oients. Diferents gossos i gats han trobat llar gràcies a aquesta secció.
– La protectora: la presidenta de la SPAM, Sílvia Serra, s’endinsa en el dia a dia d’un refugi. Amb ella, l’oient descobreix la vida d’una protectora.
– L’etòleg i el veterinari: l’expert en conducta animal Jaume Fatjó, cap de benestar animal de la SPAM, dóna consells de comportament, i Marcelo Cabrera, cap sanitari de la SPAM, explica com tenir cura de la salut de les nostres mascotes.
– Finalment, el programa té una secció que combina quinzenalment el projecte social VINCLES de la Protectora d’Animals de Mataró amb una entrevista d’actualitat sobre el món animal.

Leave a Reply