El programa radiofònic “Peluts”, guardonat amb el premi FEDAN al periodisme

  •  

El programa “Peluts”, de Mataró Ràdio, va rebre dissabte 24 d’octubre el premi FEDAN al periodisme, que atorga la Federació d’Entitats pro Drets dels Animals i la Natura. “Peluts” és un espai setmanal de la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM), que, a més de poder-se escoltar a l’emissora municipal de Mataró, es pot seguir a través de diverses emissores locals de tot Catalunya, entre les quals es troba Vilassar Ràdio, que l’emet tots els dimarts de 2/4 de 6 a 2/4 de 7  de la tarda. L’SPAM és l’empresa que gestiona, des de l’any 2005, el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC), una instal•lació municipal de Mataró que està situada al carrer de Galícia i el refugi de Cal Pilé, a la capital de la nostra comarca. El guardó es va lliurar el darrer cap de setmana en el marc del V Saló Animaladda pel Benestar i la Defensa de l’Animal Abandonat, certamen solidari organitzat per l’Associació Defensa Drets Animals (ADDA).

El programa, que dura aproximadament una hora, està conduït per la periodista Dúnia Ramiro i consta de diferents seccions:
– Adopcions urgents: contacta amb un dels tres refugis que gestiona la SPAM per promocionar l’adopció de l’animal entre els oients. Diferents gossos i gats han trobat llar gràcies a aquesta secció.
– La protectora: la presidenta de la SPAM, Sílvia Serra, s’endinsa en el dia a dia d’un refugi. Amb ella, l’oient descobreix la vida d’una protectora.
– L’etòleg i el veterinari: l’expert en conducta animal Jaume Fatjó, cap de benestar animal de la SPAM, dóna consells de comportament, i Marcelo Cabrera, cap sanitari de la SPAM, explica com tenir cura de la salut de les nostres mascotes.
– Finalment, el programa té una secció que combina quinzenalment el projecte social VINCLES de la Protectora d’Animals de Mataró amb una entrevista d’actualitat sobre el món animal.

Leave a Reply