El programa “Cuidem els vincles”, que acosta infants amb avis i àvies, s’estrena amb un gran èxit

En el marc de la passada Setmana de la Salut, Vilassar de Mar ha estrenat el programa Cuidem els vincles. Una prova pilot que apropa els nens i nenes de les escoles bressol municipals del nostre municipi amb els avis i àvies de la Casa Pairal i el Casal de Curació. Aquest dimecres se n’ha fet l’estrena.

Així doncs, cada dimecres, els nens i nenes de P2 de La Bressoleta de l’Avinguda Eduard Ferrés visitaran la Casa Pairal. D’aquesta manera, els menuts i les menudes comparteixen una estona amb els avis i les àvies. En la primera de les visites, 17 nens i nenes han visitat la Casa Pairal. Han cantat cançons, han jugat plegats i han passat una estona d’allò més agradable.

Anna Buch, directora de la Bressoleta, ha explicat que es tracta d’un projecte molt positiu que normalitza la relació intergeneracional. Per la seva banda, els avis també han vist com la tranquil·litat general que es respira a la Casa Pairal es veia deliciosament interrompuda per unes hores. La visita dels menuts i menudes ha fet recordar a en José, per exemple, com es divertia ell quan era petit.

Si l’experiència va bé, aquesta prova pilota que s’inspira en un projecte del municipi osonenc de Seva, s’ampliarà amb els nens i nenes de la Bressoleta de l’Avinguda Montevideo que aniran, cada setmana, al Casal de Curació, a partir del setembre.

L’objectiu del programa Cuidem els Vincles és que gent gran i infants visquin plegats unes estones de joc i de passeig apostant per la improvisació per tal de donar prioritat a la vessant humana i afectiva de l’experiència. Als avis i àvies se’ls desperten les ganes d’interactuar amb nens i nenes i els més petits de la casa tenen l’oportunitat d’aprendre sobre el procés de l’envelliment.